Şu An Okunan
Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Kimler Rol Alacak?

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Kimler Rol Alacak?

Amazon’un bir milyar dolar yatırdığı Yüzüklerin Efendisi projesinin ana kadrosu resmi hesaplarından duyuruldu.

Kadroda başı çeken oyuncular arasında, Game of Thrones’da Ned Stark’ın gençliğini canlandıran Robert Aramayo, Homeland dizisinden tanıdığımız Nazanin Boniadi ve Owain Arthur var. Ekipte ayrıca Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers gibi isimler yer alıyor.

Dizinin yaratıcıları J.D Payne ile Patrick McKay, “Dünya çapında yaptığımız kapsamlı bir araştırmadan sonra, Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisinin bir parçası olacak parlak oyuncuların ilk grubunu bulmaktan ötürü çok memnunuz,” diyerek ekledi: “Bu istisnai yeteneklere sahip kadınlar ve erkekler bizim için yalnızca birer oyuncu değiller, onlar Yüzüklerin Efendisi’nin dünya çapındaki hayranlarına ve izleyicilerine yeniden bir Orta Dünya sunabilmek için yorulmak bilmeksizin çalışan yaratıcı bir ailenin en yeni üyeleri.”

Payne ve McKay tarafından yazılan dizide, Game of Thrones’un ikinci ve üçüncü sezonlarında hikâye editörlüğü yapmış olan Bryan Cogman da danışman yapımcı olarak görev yapıyor. Çekim aşamasına Şubat ayında geçilecek.

Şu ana dek duyurulan isimlere ek olarak dizinin yaratıcı kadrosunda, yürütücü yapımcı olarak Star Trek: Beyond’un yapımcılarından Lindsey Weber, Bruce Richmond, Gene Kelly ve Amazon’un eski program müdürlerinden Sharon Tal Yguado; yazar ve yürütücü yapımcı olarak Breaking Bad’in yürütücü hikâye editörlerinden Gennifer Hutchison, Jason Cahill ve Justin Doble; danışman yapımcı olarak Stephany Folsom; yazar ve ortak yapımcı olarak Helen Shang bulunuyor.

Yüzüklerin Efendisi’nin bu iddialı versiyonunun konusuna dair fazla bilgi olmasa da, dizinin J.R.R. Tolkien’in ‘Yüzük Kardeşliği’ kitabının öncesinde yaşananlara dair olacağı biliniyor. Dizinin resmi Twitter hesabından bir haritayla birlikte şu iki mesaj paylaşılmıştı: “Hepsine hükmedecek Tek Yüzük, hepsini o bulacak, hepsini bir araya getirip karanlıkta birbirine bağlayacak, Gölgelerin uzandığı Mordor Diyarı’nda” ve “İkinci Çağa hoş geldiniz.”. Tolkien mitolojisinde İkinci Çağ, Sauron’un Tek Yüzüğü dahil olmak üzere Güç Yüzüklerinin ilk kez var olduğu zamana denk geliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.