Şu An Okunan
Emin Alper İmzalı ‘Alef’ BluTV’de Yayında

Emin Alper İmzalı ‘Alef’ BluTV’de Yayında

Tepenin Ardı (2012) ile yaptığı parlak çıkışı Venedik Film Festivali’nden ödülle dönen Abluka (2015) ile sürdüren ve son olarak Eylül ayında Kız Kardeşler ile seyirci karşısına çıkan Emin Alper’in yönetmenliğini üstlendiği Alef ilk iki bölümüyle BluTV’de yayında.

Dijital platform BluTV’nin yapımcılığında çekilen Alef isimli polisiyenin başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen yer alıyor. Osmanlı tarihinden izler taşıyacağı belirtilen ve İslam mitolojisine dair mistik öğeler barındıran dizide, iki dedektif Kemal (Kenan İmirzalıoğlu) ve Settar (Ahmet Mümtaz Taylan) İstanbul’da işlenen gizemli bir seri cinayet vakasının sırrını çözmeye çalışacak. Üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar (Melisa Sözen) da ikiliye yardım edecek. Adım adım çözülen vaka, yüzyıllar öncesine uzanan bir sırrı ortaya çıkaracak. Sekiz bölünden oluşan dizinin ilk iki bölümü 10 Nisan saat 21:30’dan itibaren BluTV üzerinden izlenebilecek. Emin Alper’in son filmi Kız Kardeşler de dahil olmak üzere tüm uzun metraj filmleri ise şu an BluTV platformunda yayında.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.