Şu An Okunan
Emre Akay’ın Yeni Filmi Reykjavik’te

Emre Akay’ın Yeni Filmi Reykjavik’te

Av

Emre Akay’ın bu yıl birçok prestijli tür festivalinin programında yer alan yeni filmi Av, son olarak Reykjavik Film Festivali’ne seçildi. Film, ailesinden kaçan bir kadının avken avcıya dönüşmesini takip ediyor. 

Türkiye sinemasının “kült” statüsündeki filmlerinden Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi’nin (2007) yanı sıra çektiği birçok kısa film ve akademisyen kimliğiyle de tanınan Emre Akay’ın yeni uzun metrajı Av, yılın merakla beklenen yerli yapımları arasında yer alıyor. Temmuz ayında yapılan Neuchâtel Uluslararası Fantastik Film Festivali’nde (NIFFF) dünya prömiyerini gerçekleştirdikten sonra London FrightFest, Slash Vienna, ve Lisbon MotelX gibi prestijli tür festivallerini dolaşan film, son olarak Reykjavik Film Festivali’nin programına seçildi. Festivalin ‘Midnight Chills’ (Geceyarısı Ürpertileri) başlıklı bölümünde gösterilecek Av, sonrasında festival yolculuğuna Osnabrück ve Amerika’daki beş ayrı film festivalini çevrimiçi bir platformda buluşturan Nightstream festivalleriyle devam edecek. 

Film, kendisini öldürmek isteyen ailesinden kaçan genç bir kadının bir ormana sığınıp sonrasında kendisini kovalayan erkeklerin peşine düşmesini konu ediniyor. Gerilim ve aksiyon türündeki Av’ın başrollerini Billur Melis Koç ve Ahmet Rıfat Şungar paylaşırken filmin senaryosu ise Emre Akay ve Deniz Cuylan’a ait. Barış Özbiçer de görüntü yönetmeni olarak görev alıyor. Filmin gösterildiği festivallerde özellikle Av’la ilk başrol deneyimini yaşayan Billur Melis Koç’un performansı fazlasıyla övülüyor. 

Festival yolculuğu devam eden filmin Türkiye’de ne zaman gösterileceği ise henüz belli değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.