Şu An Okunan
Görüntü Yönetmenlerinden ‘Usta’ya Ödül

Görüntü Yönetmenlerinden ‘Usta’ya Ödül

Coen Kardeşler’le işbirlikleri başta olmak üzere sayısız filmde unutulmaz görüntülere imza atan Roger Deakins, Sam Mendes imzalı 1917’deki çalışmasıyla 34. Görüntü Yönetmenleri Birliği (ASC) Ödülleri’nin yıldızı oldu.

İngiliz görüntü yönetmeni Roger Deakins, baştan sonra tek plan olarak çekilen Birinci Dünya Savaşı filmi 1917’deki etkileyici performansıyla Phedon Papamichael (Ford v Ferrari), Rodrigo Prieto (The Irishman), Robert Richardson (Once Upon a Time in Hollywood), Lawrence Sher (Joker) gibi adayları geride bıraktı.

Roger Deakins

Spotlight ödülü The Lighthouse’daki siyah-beyaz ve gotik görünümlü sinematografisi için Jarin Blaschke’ye layık görüldü. Belgesel ödülünü ise Makedonya’da bal yetiştiriciliği yapan bir kadının hikâyesini anlatan Bal Ülkesi (Honeyland) ile görüntü yönetmenleri Fejmi Daut ve Samir Ljuma eve götürdü. Aldığı birçok ödülün yanında ASC ödülleri gecesine de damgasını vuran 1917’nin, Deakins’ı Blade Runner 2049’dan (2017) sonraki ikinci Oscar’ına bir adım daha yaklaştırdığını söylemek mümkün.

Kazananların tam listesi şöyle:

Film
Roger Deakins (1917)

Spotlight Ödülü
Jarin Blaschke (The Lighthouse)

Belgesel
Fefmi Daut, Samir Ljuma (Bal Ülkesi / Honeyland)

Reklamlı Yayınlanan Dizi Bölümü
Kim Miles (Project Blue Book, “The Flatwoods Monster”)

Reklamsız Yayınlanan Dizi Bölümü
Colin Watkinson (The Handmaid’s Tale, “Night)

Mini Dizi / Pilot Bölüm
John Conroy (The Terror: Infamy, “A Sparrow in a Swallow’s Nest”)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.