Şu An Okunan
Hayaller Bizim İki Gözüm BluTV’de Yayında

Hayaller Bizim İki Gözüm BluTV’de Yayında

İstanbul’un denize uzak semtlerinde yaşayan ve dans, müzik, spor, sinema gibi uğraşlar aracılığıyla hayata tutunan karakterlerin perspektifinden şehir hayatını anlatan belgesel, BluTV’de yayında.

Birçok yabancı film ve dizinin yanında, Türkiyeli sinemacıların hazırladığı belgesel içeriklerle birçok hikâyeyi izleyiciyle buluşturan dijital platform BluTV’nin yeni projesi Hayaller Bizim İki Gözüm, İstanbul’un Boğaz görmeyen bölgelerinde yaşayan hayalperestlerin düşlerini ve günlük hayatlarını odağına alıyor.

Benim Varoş Hikâyem (2016) filminin yaratıcısı Yunus Ozan Korkut’un yönetmen koltuğuna oturduğu Hayaller Bizim İki Gözüm belgeseli altı bölümden oluşuyor. ‘Bir Hayalperestler Hikâyesi’ başlığıyla yola çıkan projenin odağında İstanbul’un deniz görmeyen semtlerinde yaşayan ve kendi emekleriyle başarıya kavuşmak için çabalayan insanların hikâyeleri yer alıyor.

Hayallerini ve hayallerine giden yolda karşılaştıkları zorlukları anlatanlar arasında birçok farklı meslek grubundan karakterler bulunuyor: Bir rapçi, bir break dansçı, bir boksör, Bölgesel Amatör Lig’de oynayan bir futbolcu, Sıfır Bir (2016– ) dizisinden ilham alarak kendi yapım şirketini kuran bir yönetmen…

25 Mart’ta BluTV’de yayında olacak Hayaller Bizim İki Gözüm belgeselini tanıtan bir video da önceki günlerde platformun sosyal medya hesaplarında takipçileriyle paylaşılmıştı.

Altyazı’da ayrıca: Benim Varoş Hikâyem’in yönetmeni Yunus Ozan Korkut ile söyleşi

 

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.