Şu An Okunan
İKSV Haldun Taner Belgeselini Çevrimiçi Erişime Açtı

İKSV Haldun Taner Belgeselini Çevrimiçi Erişime Açtı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Türkiye edebiyatı ve tiyatrosunun en önemli figürlerinden Haldun Taner’i konu edinen Ve Perde! (2015) belgeselini YouTube kanalı üzerinden erişime açtı.

Bertolt Brecht’ten miras aldığı epik tiyatro anlayışını geleneksel gösteri sanatlarıyla harmanlayan ve ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’, ‘Ayışığında Şamata’, ‘Vatan Kurtaran Şaban’ gibi oyunlarıyla tanınan Haldun Taner, aynı zamanda Türkiye’de politik tiyatronun da öncü isimleri arasında kabul ediliyor.

Yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlendiği Ve Perde! geçtiğimiz günlerde yine İKSV aracılığıyla çevrimiçi erişime açılan Leyla Gencer: La Diva Turca (2019) belgeselinin de yönetmeni olan Selçuk Metin’in ilk uzun metrajı. Anlatıcılığını Halit Ergenç ve Tilbe Saran’ın üstlendiği, katılımcıları arasında Gülriz Sururi, Metin Akpınar, Zeliha Berksoy, Ferhan Şensoy gibi usta isimlerin yer aldığı film, Taner’in yaşamından, yapıtlarından, yaratım sürecinden ve oyunlarından kesitler içeriyor.

Belgeseli izlemek için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.