Şu An Okunan
Yeni ‘Dune’dan İlk Fragman

Yeni ‘Dune’dan İlk Fragman

Fotoğraflar: Chiabella James

Denis Villeneuve’ün merakla beklenen Frank Herbert uyarlaması ‘Dune’dan detaylar belli olmaya devam ediyor. Daha önce yayınlanan birkaç görsel ve oyuncu kadrosu dışında çok az detayın belli olduğu filmin ilk fragmanı yayınlandı. 

Blade Runner 2049 (2017), Geliş (Arrival, 2016) ve Sicario (2015) ile tanınan Denis Villeneuve’ün ‘Dune’ uyarlaması 2020’nin en çok beklenen filmlerinden birisi olmaya devam ediyor. Uzun süre detayları sır gibi saklanan prodüksiyondan ilk olarak yayınlanan görsellerde Timothée Chalamet, hikâyenin anti-kahramanı Paul Atreides olarak siyahlar içinde tek başına görülüyordu. Bir süre sonra setten diğer karakterlerin de göründüğü başka fotoğraflar da paylaşılmış ve filme dair oluşan merak iyice artmıştı. Çekimleri Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Norveç gibi dünyanın pek çok farklı köşesinde gerçekleştirilen filmin uzun süredir beklenen ilk fragmanı ise 9 Eylül’de yayınlandı. Aralarında Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Javier Bardem ve Charlotte Rampling gibi isimleri bulunduran gösterişli bir oyuncu kadrosuna sahip film, birçok açıdan son yılların en ihtişamlı prodüksiyonlarından birisi olacağa benziyor. 

Frank Herbert’in 1965 tarihli bilim kurgu romanı ‘Dune’u sinemaya uyarlamak için büyük çaba harcayan ilk isim, Şilili yönetmen Alejandro Jodorowsky olmuş; en nihayetinde Hollywood projeyi çok riskli bularak rafa kaldırmıştı. Kitabı 1984’te David Lynch perdeye taşıdı ancak Lynch’in versiyonu çoğu seyirci tarafından darmadağınık bulundu ve film yönetmenin filmografisinde en az sevilen işlerden biri olarak yer aldı. ‘Dune’un uzun yıllara yayılan sinemaya uyarlanma macerasında benzer projelerde başarılı sonuçlar elde eden Denis Villeneuve’ün nasıl bir sonuca ulaşacağı ise merakla bekleniyor.  

Diğer yandan 2000’de hayli beğenilen bir mini dizisi yapılan ‘Dune’un yeni bir TV dizisi de yolda. Dune: Sisterhood isimli dizinin pilot bölümü, Villeneuve tarafından çekildi. Dizi, sinema filmiyle bağlantılı bir yapım olarak tasarlandı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.