Şu An Okunan
Jochem de Vries ve Ekibinden ‘Hayalden Sete’ Kısa Film Yapım Atölyesi

Jochem de Vries ve Ekibinden ‘Hayalden Sete’ Kısa Film Yapım Atölyesi

Hollandalı yönetmen Jochem de Vries ve sektörde çeşitli alanlarda deneyim sahibi isimlerden oluşan ekibi 3-4 Mart tarihleri arasında ‘Hayalden Sete’ adlı bir kısa film yapım atölyesi düzenleyecek. Atölyeye katılım için son başvuru tarihi 24 Şubat.

Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ve ArtsMap, Kadıköy Sinematek/Sinema Evi ve FilmKoop’un ortaklığında bir kısa film yapım atölyesi düzenleniyor. Teori ve pratiğin bir arada olacağı ‘Hayalden Sete’ atölyesinin koordinasyonunu oyuncu Gizem Erman Soysaldı ve yönetmen, yapımcı ve eğitmen Hüseyin Karabey üstleniyor. Atölyede 62. Cannes Film Festivali’nde En İyi Kısa Film dalında Altın Palmiye’ye aday gösterilen Missing (Missen, 2009) filminin yönetmeni Jochem de Vries ile birlikte oyuncu, yönetmen ve yapımcı Aqil Dahhan, ışık şefi Dick Bloemraad, birinci kamera asistanı Jacques Ghijsels ve oyuncu Elvan Akyıldız eğitim verecek.

İki güne yayılan etkinlikler günde beş saatten toplamda on saat sürecek. Eğitim dilinin İngilizce olduğu atölyede kısa film yapımına dair fikirden çekime pek çok konuda çalışma yapılacak. Ayrıca dört katılımcıya film çekimi sırasında ekiple birlikte seti deneyimleme imkânı sunulacak.

Atölyeye katılım ücretsiz olup kontenjan yirmi kişiyle sınırlı. Başvuru yapmak isteyenlerin Türkçe ve İngilizce özgeçmişleriyle 300 kelimeyi geçmeyen motivasyon mektuplarını 24 Şubat’a kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor.

‘Hayalden Sete’ atölye etkinlikleri 3-4 Mart tarihlerinde 10:00-15:00 saatleri arasında Kadıköy’deki Sinematek/Sinema Evi Etkinlik Salonu’nda düzenlenecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.