Şu An Okunan
Kino 2024 Programı Sinematek’te

Kino 2024 Programı Sinematek’te

Güncel Almanya sinemasının dikkat çeken ödüllü örneklerini Türkiye’de seyirciyle buluşturan Kino 2024 programının İstanbul ayağı 2-5 Mayıs tarihlerinde Sinematek/Sinema Evi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Goethe-Institut‘un German Films işbirliği ve Ernst Reuter İnisiyatifi (ERI) katkılarıyla düzenlediği ‘Kino 2024: Alman Filmleri Türkiye’de Güncel Almanya sinemasının son bir yıl içerisinde dikkat çeken ödüllü örneklerini bir araya getiriyor. Hazırlanan program yıl içerisinde Türkiye’nin farklı şehirlerindeki etkinliklerle işbirliği hâlinde gösterilirken seyirciye Almanya sinemasının güncel eserlerini bir arada takip etme şansı sunuluyor. Kino 2024 programı bu yıl ilk olarak 43. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimler çerçevesinde seyirciyle buluştu. Etkinliğin Sinematek programı ise 2 Mayıs’ta Timm Kröger imzalı Her Şeyin Teorisi (Die Theorie von Allem, 2023) filminin gösterimiyle başlayacak. Filmin başrol oyuncusu Jan Bülow gösterime bizzat katılacak. Kröger’in senaryosunu Roderick Warich’la birlikte kaleme aldığı film kuantum mekaniği üzerine düşünen siyah-beyaz bir gerilim. Geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan Her Şeyin Teorisi‘nin önümüzdeki günlerde sahiplerini bulacak Alman Film Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen dâhil altı dalda adaylığı bulunuyor.

Her Şeyin Teorisi

Seçkide yolu Berlin Film Festivali’nden geçen filmler de yer alıyor. Philipp Fussenegger ve Judy Landkammer imzalı Teaches of Peaches programın öne çıkan yapımlarından birisi. Berlinale’de En İyi Belgesel dalında Teddy Ödülü’ne layık bulunan film electroclash akımının öncü isimlerinden Peaches’a bakış atıyor. Tiroit bezlerindeki bir rahatsızlığı atlattıktan sonra sadece kendi istediği müziğe, noise rock‘a yönelen sanatçının ikonik sahne şovları, arşiv görüntüleri ve yeni turnesinden konser anlarını bir araya getiren belgesel Peaches’ın tüm farklı yönlerini ıskalamadan aktarmasıyla övgü topluyor. Thomas Arslan’ın prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde yapan filmi Yanmış Toprak‘ın (Verbrannte Erde) Türkiye’deki ilk gösterimine ev sahipliği yapacak Sinematek’te gösterilecek diğer filmler şöyle: Berlinale’nin Forum bölümünde büyük ödül Caligari-Preis’i kazanan Narges Kalhor imzalı Shahid, Berlinale’nin Generation 14plus seçkisinde gösterilen Aslı Özarslan imzalı Dirsek (Ellbogen), Berlinale’nin Panorama bölümünde seyirciyle buluşan Markus Stein imzalı Baldiga: Özgür Kalp (Baldiga – Entsichertes Herz) ve ilk gösterimini Cinéma du réel’de yapan Dane Komljen imzalı Bahçe Kadansları (The Garden Cadences).

Shahid filminin gösterimi sonrası yönetmeni Narges Kalhor’la çevrimiçi bir sohbet yapılacak. Etkinliğin kapanışını da yapacak olan Dirsek‘in gösterimiyse film ekibinin katılımıyla gerçekleşecek.

Kino 2024 program biletleri mobilet üzerinden satışa sunuldu. Programla ilgili detaylı bilgiye Goethe-Institut‘un ve Sinematek/Sinema Evi‘nin internet siteleri üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.