Şu An Okunan
Lars von Trier İmzalı Dizi Krallık Geri Dönüyor

Lars von Trier İmzalı Dizi Krallık Geri Dönüyor

Filmleri kadar tartışmalı karakteriyle de tanınan Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’in 1990’larda imza attığı dizi Krallık‘ın final sezonuyla geri döneceği açıklandı. Çekimlerine gelecek yıl başlanacak sezonun 2022’de yayınlanması bekleniyor.

Lars von Trier‘in Kopenhag’daki bir hastanede geçen olaylara odaklanan kült dizisi Krallık (Riget, 1994-1997), yeni sezonuyla geri dönüyor. Trier’in yaratıcısı olduğu ve Morten Arnfred’le birlikte yönetmenliğini üstlendiği dizi ilk olarak 1994 yılında dört bölüm olarak yayınlanmış, bundan üç yıl sonra ise ikinci sezon yayınlanmıştı. Ancak oyuncu kadrosunda yer alan bazı isimlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle dizinin üçüncü ve son sezonu o dönem çekilememişti. Trier’in daha az bilinen kült işlerinden birisi olma özelliği taşıyan dizi, bazı ülkelerde beş saatlik bir film olarak yayınlanmıştı.

Trier’in kurucuları arasında yer aldığı yapım şirketi Zentropa’dan yapılan açıklamaya göre dizi üçüncü bir final sezonuyla geri dönüyor. Lars von Trier’in Niels Vørsel’le birlikte kaleme aldığı ve tüm bölümlerini yöneteceği yeni sezon beş bölümden oluşacak ve ‘The Kingdom Exodus’ başlığını taşıyacak. Yeni sezonun olay örgüsünün nasıl şekilleneceği belirsizliğini korurken eski sezonlardaki karakterlerle yeni eklenenlerin bir arada olması bekleniyor. Yeni sezonun yayınlanacağı Viaplay adlı İsveçli dijital platform, dizinin ilk iki sezonunun yenilenmiş kopyalarını da erişime açacak.

Son olarak Jack’in Yaptığı Ev (The House That Jack Built, 2018) ile seyirci karşısına çıkan ve son dönemde sıklıkla olduğu gibi tartışma yaratan Lars von Trier, geçmişte Krallık‘ın ilham kaynakları arasında İkiz Tepeler‘i (Twin Peaks, 1990-1991) de göstermişti. Aynı David Lynch klasiği gibi yıllar sonra geri dönecek diziyi Stephen King, 2004 yılında Kingdom Hospital başlığıyla ABD’ye uyarlamıştı.

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.