Şu An Okunan
Leos Carax’tan Rock Operası: ‘Annette’

Leos Carax’tan Rock Operası: ‘Annette’

70’lerin rock gruplarından Sparks’ın orijinal parçalarını içeren ve Los Angeles’ta geçen müzikalde, Adam Driver ve Marion Cotillard âşıkları canlandırıyorlar. 

Leos Carax’ın Kutsol Motorlar’dan (Holy Motors, 2012) bu yana çektiği ilk film olan Annette dünya prömiyerini bu yılki Cannes Film Film Festivali’nde yapacaktı. Ancak festivalin önce ertelenip ardından küçülmesi ve akibetinin giderek belirsizleşmesi sonucu, Adam Driver ve Marion Cotillard’ın sevgilileri canlandırdığı bu rock operası, ileri tarihteki bir başka festivalde görücüye çıkacak.

Carax’ın tamamen İngilizce ilk filmi olan Annette, 70’lerin rock gruplarından Sparks’ın orijinal parçalarını içeren ve Los Angeles’ta geçen bir müzikal. Filmin merkezinde, bir stand-up komedyeni (Driver) ile bir opera yıldızının (Cotillard) aşkı var. Daha önce Kutsal Motorlar ve Köprüüstü Âşıkları (Les amants du Pont-Neuf, 1991) gibi başka filmlerinde de yer yer müzikal öğelere yer veren yönetmen, ilk defa başlı başına müzikal türünde bir filme imza atıyor. Çalışmaları 2017’den bu yana süren; çekimleri Los Angeles, Almanya ve Belçika’da yapılan filmde Driver ve Cotillard, şarkıları bizzat söylüyorlar.

Sparks üyelerinden Ron Mael, filmin (iptal olmadıkları takdirde) Venedik ve Toronto Film Festivallerinde gösterilebileceğini açıkladı: “Bu film gerçekten özel. Bizden bekleyeceğiniz üzere, normal bir müzikal filmden farklı. Bu denli büyük isimlerin, bir parçası olmak isteyecek kadar projeden etkilenmiş olmaları çok heyecan verici.”

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.