Şu An Okunan
Luca Guadagnino Sunar: ‘Sineklerin Tanrısı’

Luca Guadagnino Sunar: ‘Sineklerin Tanrısı’

İtalyan sinemacı, William Golding’in klasik romanının sinema uyarlamasını kaleme alması için Canavarın Çağrısı’nın yazarı ile anlaştı.

Luca Guadagnino’nun son dönemde üzerinde çalıştığı pek çok projeden biri de, William Golding’in klasik romanı ‘Sineklerin Tanrısı’nın (‘Lord of the Flies’, 1954) bir uyarlaması. İtalyan sinemacı, senaryoyu yazması için Canavarın Çağrısı (A Monster Calls, 2016) ile tanınan edebiyatçı ve senarist Patrick Ness’le anlaştı. Daha önceki bir rivayete göre Guadagnino, ıssız bir adada baş başa kalan bir grup oğlan çocuğunun adım adım vahşete ve deliliğe sürüklendiği öyküyü kız çocuklarına uyarlamayı düşünüyordu ancak bu fikirden vazgeçildiği, orijinal hikâyeye sadık kalınacağı açıklandı.

Beni Adınla Çağır (Call Me By Your Name, 2017), Suspiria (2018) gibi filmleriyle son yılların şüphesiz en gözde yönetmenlerinden biri olan Guadagnino’nun ajandasında başka neler var derseniz… We Are Who We Are isimli bir mini dizi, Beni Adınla Çağır’ın devam filmi ve uzun süredir devam eden söylentilere bakılırsa bir de Bob Dylan’ın ‘Blood on the Tracks’ albümünden esinlenen bir başka uzun metraj.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.