Şu An Okunan
M2 Senaryo Konuşmaları Programı Açıklandı

M2 Senaryo Konuşmaları Programı Açıklandı

M2 Film Lab’ın bu yıl ikincisini düzenlediği Senaryo Geliştirme Atölyesi çerçevesinde gerçekleştirilecek M2 Senaryo Konuşmaları programı açıklandı.

Türkiye’deki sinemacılara senaryo, proje geliştirme, yazım ve yapım alanlarında destek vermeyi hareket noktası kabul eden M2 Film Lab‘ın bu yıl ikincisini düzenlediği Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne seçilen projeler geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Son olarak, atölye çerçevesinde eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek M2 Senaryo Konuşmaları Programı da açıklandı. 8-12 Eylül tarihleri arasında sınırlı sayıda kontenjanla ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte senaryo yazım sürecinin farklı aşamalarına dair çeşitli konuşmalar yapılacak. Hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak düzenlenecek etkinliklerde alanında uzman pek çok isim senaryo üretim süreçleri etrafında bir araya gelecek.

Etkinliğin çevrimiçi ayağında Ira Sachs, Mauricio Zacharias, Ruth Atkinson, Nadir Öperli, Emine Yıldırım ve Karol Griffiths gibi isimler yer alıyor. Konuşmalara katılım ücretsiz olmakla birlikte katılımcı sayısı sınırlı. Konuşmaları takip etmek için kayıt yaptırmak gerekiyor. M2 Senaryo Konuşmaları Programı’nın çevrimiçi programı şu şekilde:

The Power of the Theme
Konuk: Ruth Atkinson
Tarih: 8 Eylül – 15:30

Producing the Screenplay
Konuklar: Nadir Öperli ve Emine Yıldırım
Tarih: 8 Eylül – 17:00

Tackling Revisions
Konuk: Karol Griffiths
Tarih: 9 Eylül – 18:00

The Writer/Director Collaboration
Konuklar: Ira Sachs ve Mauricio Zacharias
Tarih: 10 Eylül – 17:00

Fiziksel etkinlikler ise Zuhal (2021) filminin yönetmeni Nazlı Elif Durlu ve yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu’nun katıldığı bir konuşmayla başlayacak. 12 Eylül’de Kadıköy Sinematek / Sinemaevi’nde gerçekleştirilecek konuşma öncesinde Zuhal filmi de gösterilecek. Film gösterimi 18:00’de, konuşmalar ise 19:30’da başlayacak.

M2 Film Lab’ın düzenlediği Senaryo Geliştirme Atölyesi ve Senaryo Konuşmaları programlarına dair daha detaylı bilgiye M2 Film Lab’ın internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.