Şu An Okunan
M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi Projeleri Belli Oldu

M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi Projeleri Belli Oldu

M2 Film Lab’ın Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne seçilen dokuz proje duyuruldu. Global Media Makers Programı (GMM) işbirliğinde düzenlenen etkinlik 8-12 Eylül ve 18-20 Kasım tarihlerinde iki oturumlu olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye’deki sinemacılara senaryo, proje geliştirme, yazım ve yapım alanlarında destek vermeyi hareket noktası kabul eden M2 Film Lab‘ın bu yıl ikincisini düzenlediği Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne seçilen projeler belli oldu. İlk veya ikinci uzun metrajı üzerinde çalışan sinemacılara hitap eden atölyeye 92 proje başvurdu. Kültür yöneticisi İmre Tezel, yönetmen Selcen Ergun, yapımcı Müge Özen, yapımcı Engin Palabıyık ve M2 direktörü Selin Vatansever Tezcan’dan oluşan jüri dokuz projede karar kıldı.

M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne seçilen projelerin tamamı şu şekilde:

  • Ben Yolumu Kaybettim (senarist ve yönetmen: Kerem Yükseloğlu, yapımcı: İpek Erden)
  • Canımız Biraz Yanacak (senarist: Elif Danyal, senarist ve yönetmen: Zeynep Dilan Süren)
  • Dünyamın Sonu (senarist ve yönetmen: Halit Eke)
  • Esma (senarist ve yönetmen: Şeyhmus Altun, yapımcı: Fevziye Hazal Ertek, Yonca Ertürk)
  • Güve (senarist ve yönetmen: Aslı Akdağ, yapımcı: Bilal Bağcı)
  • İnat (senarist ve yönetmen: Orhan İnce)
  • İnce Bir Alaydan (senarist: Onur Sefer, yönetmen: Ozan Takış, yapımcı: Tolga Topçu, ortak yapımcı: Bertu Yılmaz)
  • Süt Çiftliği (senarist ve yönetmen: Elif Eda Karagöz, yapımcı: Enes Erbay)
  • Veha (senarist ve yönetmen: Elif Sözen)

Etkinlik geçen sene olduğu gibi bu yıl da Global Media Makers Programı (GMM) desteğiyle Eylül ve Kasım aylarında iki oturumlu olarak yapılacak. Atölyeye seçilen projelerin sahipleri GMM’in senaryo ve yönetmenlik atölyeleri mentorları Ruth Atkinson ve Neal Dhand ve senarist-yönetmen Ali Vatansever’le senaryo çalışması gerçekleştirecekler. Ayrıca Zeynep Atakan’ın katılacağı birebir toplantılarda yapım süreçlerine dair sohbet edecekler.

Canımız Biraz Yanacak

Etkinliğin 8-12 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ilk oturumu Türkiye ABD Diplomatik Misyonu desteğiyle Kadıköy Sinematek/Sinema Evi’nde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. 18-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek ikinci oturumda ise yapım stratejisi üzerinde durulacak. Bu kapsamda ekipler, projelerine özel yapım stratejisi geliştirmek için yapım mentorlarıyla birebir çalışacak ve film yapımı, pazarlama gibi konular üzerine yoğunlaşacaklar.

Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğin tamamı İngilizce olarak gerçekleştirilecek. Daha detaylı bilgiye M2 Film Lab’ın internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.