Şu An Okunan
M2 Yapım Konuşmaları Programı

M2 Yapım Konuşmaları Programı

M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi’nin 16-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek M2 Yapım Konuşmaları başlıklı ikinci oturumunun programı açıklandı. Rebecca Green ve Gülin Üstün’ün katılımıyla Zoom üzerinden gerçekleşecek organizasyonda ilk ve ikinci filmlerin yapım süreci farklı yönleriyle ele alınacak.

Türkiye’deki sinemacılara senaryo, proje geliştirme, yazım ve yapım alanlarında destek vermeyi amaçlayan M2 Film Lab‘ın, uluslararası ortaklıklarla iki aşamalı olarak düzenlediği M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi’nde ilk etkinlik Ağustos ayında gerçekleştirilmişti. M2 Senaryo Konuşmaları başlıklı etkinlikte yerli ve yabancı konukların katılımıyla senaryo yazım sürecinin farklı aşamalarına dair merak edilenler konuşulmuştu. Son olarak atölyenin ikinci etkinliği olan M2 Yapım Konuşmaları’nın programı da belli oldu.

İlk ve ikinci filmlerin yapım sürecinin masaya yatırılacağı etkinlikte iki ayrı çalışma yapılacak. Peşimdeki Şeytan (It Follows, 2014), İkinci Bahar (I’ll See You in My Dreams, 2015) gibi filmlerde yapımcı koltuğunda oturan ve Dear Producer adlı blogun sahibi olan Rebecca Green, ‘Producing a First Film with an Impact’ başlıklı sohbette etkili bir ilk yapım üretmeye dair fikirlerini paylaşacak. Köprüde Buluşmalar’ın yöneticisi ve yapımcı Gülin Üstün’ün katılımcı olduğu ‘Ortak Yapım Marketlerinde Navigasyon’ başlıklı toplantıda ise film ekipleri için etkin ve verimli bir market stratejisi oluşturmanın önemine odaklanılacak.

Öte yandan atölyeye seçilen proje sahipleri iki gün boyunca senaryo, yapım ve pazarlama stratejisi konularında çalışmalara katılacaklar.

16 Ekim – 18:00
‘Producing a First Film with an Impact’
Konuk: Rebecca Green Moderatör: Müge Özen

17 Ekim – 12:00
‘Ortak Yapım Marketlerinde Navigasyon’
Konuk: Gülin Üstün Moderatör: Anna Maria Aslanoğlu

Sinema sektöründen isimler, sinema-televizyon öğrencileri ve sinemaseverlerin katılımına açık olan konuşmalar Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olup yurtdışından konuşmacıların katılacağı oturumların tamamı İngilizce olarak çevirmensiz sürdürülecek. Konuşmalara katılım ücretsiz olmakla birlikte sınırlı sayıda katılımcı kabul edilecek.

M2 Yapım Konuşmaları etkinliğine kayıt işlemi M2 Film Lab’ın internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Etkinliğe dair detaylı bilgiye de aynı site üzerinden ulaşmak mümkün.

m2filmlab.com

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.