Şu An Okunan
M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi Başvuruları Başladı

M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi Başvuruları Başladı

M2 Film Lab’ın bu sene 8-12 Eylül ve 18-20 Kasım tarihlerinde iki oturumlu olarak gerçekleştirilecek Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne başvurular başladı. Başvuru için son tarih 7 Ağustos.

Türkiye’deki sinemacılara senaryo, proje geliştirme, yazım ve yapım alanlarında destek vermeyi amaçlayan M2 Film Lab, uluslararası düzeyde kabul gören yaratıcı bir eğitim platformuna zemin hazırlamayı kendine hareket noktası kabul ederek M2 Senaryo Geliştirme Atölyesi’ni hayat geçirdi. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen etkinliğe elliden fazla proje başvurdu, bunlardan beş tanesine senaryo geliştirme desteği sağlandı. Uluslararası ortaklıklarla global çapta düzenlenen atölye kapsamında M2 Senaryo Konuşmaları ve M2 Yapım Konuşmaları başlıklı iki etkinlik de düzenlendi.

M2 Film Lab, Senaryo Geliştirme Atölyesi’nin ikincisi için başvuruların açıldığını duyurdu. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da ABD’deki Film Independent Global Media Makers (GMM) programı desteğiyle gerçekleştirilecek etkinlik ilk veya ikinci uzun metrajı üzerinde çalışan sinemacıların başvurularını kabul ediyor. Atölyeye seçilecek projelerin sahipleri GMM’in senaryo ve yönetmenlik atölyeleri mentorları Ruth Atkinson ve Neal Dhand ve senarist-yönetmen Ali Vatansever’le grup ve birebir olarak senaryoları üzerinde çalışma şansı yakalayacaklar.

Etkinlik 8-12 Eylül ve 18-20 Kasım tarihlerinde iki oturumlu olarak gerçekleştirilecek. Eylül ayındaki program Türkiye ABD Diplomatik Misyonu desteğiyle İstanbul’da yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Etkinliğin ikinci ayağında ise yapım stratejisi merkeze alınacak. Bu kapsamda ekipler, projelerine özel yapım stratejisi geliştirmek için yapım mentorlarıyla birebir çalışacak ve film yapımı, pazarlama gibi konular üzerine yoğunlaşacaklar. Atölye paralelinde yerli ve yabancı konukların katılacağı söyleşiler, ustalık sınıfları ve vaka çalışmaları gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Katılımın ücretsiz olduğu ve tamamen İngilizce gerçekleştirilecek atölyeye son başvuru tarihi 7 Ağustos. Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne başvuru koşullarına ve etkinlikle ilgili detaylara M2 Film Lab’ın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.