Şu An Okunan
m2 Film Geliştirme Programı’na Başvurular Başladı

m2 Film Geliştirme Programı’na Başvurular Başladı

m2 Film Lab’ın uluslararası işbirlikleriyle düzenlediği m2 Film Geliştirme Programı’na başvurular başladı. Başvuru için son tarih 19 Mayıs.

Yeni formatı ve kurumsal kimliğiyle üçüncü yılını kutlayan m2 Film Lab, Türkiye’deki sinemacılara senaryo, proje geliştirme, yazım ve yapım alanlarında destek sağlamaya devam ediyor. Her sene uluslararası işbirlikleriyle global çapta bir senaryo geliştirme atölyesi açan platform, 2023 programının duyurusunu yaptı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Film Independent ve ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu tarafından hayata geçirilen Global Media Makers (GMM) desteğiyle düzenlenen m2 Film Geliştirme Programı ilk veya ikinci uzun metraj filmi üzerine çalışan sinemacılara projelerini geliştirme imkânı sunuyor. Yüz yüze senaryo atölyesi, birebir mentorluk oturumları ve çevrimiçi sinema buluşmaları gibi etkinliklerin düzenleneceği program bir yıl sürecek.

Atölyeye seçilecek projelerin sahipleri GMM’in senaryo ve yönetmenlik atölyeleri mentorları Ruth Atkinson ve Neal Dhand ve senarist-yönetmen Ali Vatansever’le grup ve birebir olarak senaryoları üzerinde çalışma şansı yakalayacaklar. Katılımcılar, kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve her türlü rekabetten arındırılmış güvenli bir ortamda senaryo, yapım, dağıtım ve pazarlama konularında mentorluk alacaklar. Çevrimiçi ustalık sınıfları ve vaka çalışmalarına da katılacak olan katılımcılar, projelerini sektörle uyum içerisinde geliştirmenin yanı sıra kendi aralarında işbirliği yapma ve paylaşımı güçlendirme konularında da deneyim kazanacaklar. Eğitimler Mayıs 2024’e kadar sürecek. Programın Ağustos ayındaki beş günlük oturumu ise İstanbul’da yüz yüze gerçekleştirilecek.

Katılımın ücretsiz olduğu ve tamamen İngilizce gerçekleştirilecek atölyeye son başvuru tarihi 19 Mayıs. m2 Film Geliştirme Programı’na başvuru koşullarına ve etkinlikle ilgili detaylara m2 Film Lab’ın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.