Şu An Okunan
m2 Dizi Yazarlığı Atölyesi’ne Başvurular Başladı

m2 Dizi Yazarlığı Atölyesi’ne Başvurular Başladı

Yeni formatı ve kurumsal kimliğiyle üçüncü yılını kutlayan m2 Film Lab’ın 22-26 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilecek Dizi Yazarlığı Atölyesi’ne başvurular başladı. Başvuru için son tarih 30 Nisan.

Senaryo, proje geliştirme, yazım ve yapım alanlarında düzenlediği çeşitli programlarla Türkiye’deki sinemacıları destekleyen m2 Film Lab, yeni atölyesini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde ilk veya ikinci uzun metraj filmi üzerinde çalışan sinemacılara hitap eden m2 Film Geliştirme Programı için başvuruları açan m2 Film Lab, sektöre nitelikli dizi yazarları kazandırma amacıyla m2 Dizi Yazarlığı Atölyesi düzenliyor. Film Independent ve ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu tarafından hayata geçirilen Global Media Makers (GMM) işbirliğinde düzenlenecek atölye 22-26 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilecek.

Atölyeye edebiyat veya sinema alanında yazma çalışmalarını sürdürmelerine rağmen henüz dizi sektöründe çalışmamış yazarlar başvurabiliyor. Yazarlara, güvenli bir ortamda yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirebilecekleri bir zemin yaratan m2 Film Lab, Türkiye’de büyümeye devam edem dizi sektöründe çeşitlilik ve kapsayıcılığı ön plana alan atölye kapsamında yetenekli yazarları desteklemenin yanı sıra katılımcılara kendi aralarında işbirliği yapma deneyimi de sunuyor.

Programa seçilen yazarlara çalışmalarında uluslararası mentorlar rehberlik edecek. Yazar odası simülasyonuyla ortak yazarlık sürecinin deneyimleneceği atölyede katılımcılara yerli ve yabancı dizilerin pilot bölümlerine ilişkin vaka çalışmalarını dinleyebilecekleri ve dizi geliştirme süreçlerini kapsayan ustalık sınıflarıyla sektörün işleyişine dair fikir edinebilecekleri eğitimler verilecek.

Atölye paralelinde bir dizi etkinlik de düzenlenecek. Dizi sektörünün önemli isimlerinin konuk olacağı konuşmalar sınırlı sayıda kontenjanla ve dışarıya açık olarak gerçekleştirilecek.

Katılımın ücretsiz olduğu ve tüm oturumların İngilizce gerçekleştirileceği atölyeye başvuru için son tarih 30 Nisan. m2 Dizi Yazarlığı Atölyesi’ne başvuru koşullarına ve etkinlikle ilgili detaylara m2 Film Lab’ın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.