Şu An Okunan
Michael Moore’un Yapım Şirketinden “İnsanların Gezegeni”

Michael Moore’un Yapım Şirketinden “İnsanların Gezegeni”

Aktivist yönetmenin yeni yapım şirketi Rumble Media, ilk uzun metraj belgeseli Planet of The Humans’ı YouTube’a yükledi. Altyazısı olmayan İngilizce çevre belgeseli, Moore’un ‘Benim Cici Silahım’ ve ‘Fahrenheit 9/11’ gibi filmlerinin yapımcısı Jeff Gibbs’in imzasını taşıyor.

Michael Moore’un Aralık ayından bu yana podcast serisini bir araya topladığı Rumble Media, çerçevesini genişleterek ilk uzun metraj belgeselini yayınladı. 140 dakikalık, Planet of the Humans isimli belgesel, 50. Dünya Günü vesilesiyle bugün şirketin YouTube kanalında, yaklaşık otuz günlük bir süre için ücretsiz erişime açıldı.

Planet of the Humans; Benim Cici Silahım (Bowling for Columbine, 2002), Moore in Trumpland (2016) ve Fahrenheit 9/11 (2018) da dahil olmak üzere Moore’un birçok filminde aktivist belgeselciyle çalışmış Jeff Gibbs’in imzasını taşıyor.

Gibbs, belgeselin çıkış noktasını şöyle açıklıyor: “İklim değişimini durdurma mücadelesini kaybediyoruz; çünkü iyi niyetli ama yeşil hareketi zenginlerin çıkarlarına ve şirket kapitalizmine satan çevreci liderleri takip ediyoruz.” Moore ise filmin, “gezegeni kurtarma savaşında nasıl yanlış yola sürüklendiğimizi” ortaya çıkardığını söylüyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.