Şu An Okunan
Muhsin Ertuğrul’un Kayıp Filmi Altın Portakal’da Gösterilecek

Muhsin Ertuğrul’un Kayıp Filmi Altın Portakal’da Gösterilecek

26 Ekim’de başlayacak 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, sinema tarihimizin en önemli isimlerinden Muhsin Ertuğrul’un kayıp olduğu sanılan 1927 yapımı sessiz filmi Tamilla’nın özel gösterimi yapılacak.

Fransız hukukçu ve yazar Ferdinand Duchêne’nin aynı adlı romanından uyarlanan Tamilla, 92 yıl aradan sonra ilk kez seyirciyle buluşacak.

Muhsin Ertuğrul’un Kiev’deki Ukrayna Foto Sinema İdaresi’nde (VUFKU) çalıştığı dönemde çektiği iki filmden biri olan Tamilla, o dönemde Fransız sömürgesi olan Cezayir’de ailesi tarafından başlık parası karşılığı küçük yaşta evlendirilen bir Berberi kadının hikâyesini konu alıyor. Özellikle ünlü Alman sanat yönetmeni Heinrich Beisenherz’in tasarımları ve atmosfer yaratmaktaki başarısıyla dikkat çeken filmde başrolleri, Sovyet oyuncular Anna Zarzhitskaya, Matvey Liarov ve Hakkı Alizade paylaşıyor.

Tamilla, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde canlı müzik eşliğinde (piyanoda Ayşe Tütüncü, klarnette Miray Eslek) gösterilecek. Gösterim 1 Kasım’da Perge Salonu’nda gerçekleşecek.

 

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.