Şu An Okunan
Oscar Töreninin Yapımcıları Belli Oldu

Oscar Töreninin Yapımcıları Belli Oldu

93. Akademi Ödülleri töreninin yapımcılığını yürütecek ekipte, usta yönetmen Steven Soderbergh de var.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS), bu yıl doksan üçüncü kez sahiplerini bulacak Oscar ödüllerinin tören gecesi yapımcılığını üstlenecek isimleri duyurdu. 25 Nisan 2021’de gerçekleşecek organizasyon, Jesse Collins, Stacey Sher ve Steven Soderbergh’e emanet. Ekip üyelerinin tamamı, bu görevi ilk kez üstleniyor.

Daha önce birçok büyük organizasyona imza atan Jesse Collins, özellikle Grammy Ödülleri’nin yapımcısı olarak tanınıyor. Stacey Sher ise, Quentin Tarantino ile Ucuz Roman (Pulp Fiction, 1994) ve Zincirsiz (Django Unchained, 2012) gibi işbirliklerinin yanı sıra, Oscar ödüllü yönetmen Soderbergh ile Tatlı Bela (Erin Brockovich, 2000) ve Salgın (Contagion, 2011) gibi ortak projeleri gerçekleştirmiş bir yapımcı.

Covid-19 politikalarının küresel bir hâl aldığı Mart ayından bu yana düzenlenmiş, büyük reytinge talip tek büyük ödül töreni olan 72. Primetime Emmy Ödülleri hibrit bir yöntemle sahiplerini bulmuş; takdimler seyircisiz bir salonda gerçekleştirilirken, gecenin aday ve kazananlarına görüntülü aramalarla bağlanılmıştı.Pandemi nedeniyle olağan takvimini iki ay ileri atan Akademi’nin sektörün en popüler etkinliklerinden biri olan bu ödül gecesini hangi yöntemle düzenleyeceği ise bir süredir merak konusuydu.

Akademi Başkanı David Rubin ve CEO’su Dawn Hudson’ın yazılı olarak yayınladıkları açıklamada bu zor koşullar altında düzenlenecek bir Oscar sezonunun yenilikçi bir süreç olacağına değinilirken, organizasyonun yapımcılığını üstlenen Collins, Sher ve Soderbergh ise şu açıklamayı yaptılar: “Hepimizin içinde olduğu bu alışılmadık günlerde böyle bir görev için bir araya gelmiş olmak bizi eşit derecede heyecanlandırıyor ve geriyor. Bu durumu bir fırsata çevirerek, film yapım süreçlerine yenilikçi bir bakış katanlara odaklanmaya ve bizi seyredeceklere hepimizin sevdiği bir filmi izliyormuş gibi hissettirmeye çalışacağız.”

Kaynak: IndieWire

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.