Şu An Okunan
Quentin Tarantino, İki Kitap Birden Çıkarmaya Hazırlanıyor

Quentin Tarantino, İki Kitap Birden Çıkarmaya Hazırlanıyor

Son olarak Cannes Film Festivali’nde eleştirmenleri ikiye bölen Bir Zamanlar… Hollywood’da ile seyirciyle buluşan Quentin Tarantino, biri filmin dünyasını genişletecek bir roman olmak üzere iki farklı kitap yayımlayacağını duyurdu.

Kariyerinin son uzun metrajı olacağı düşünülen yeni filmi merakla beklenen Quentin Tarantino, HarperCollins adlı yayınevinden iki kitap birden yayımlayacağı müjdesini verdi. Bu kitaplardan ilki Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time… In Hollywood, 2019)  filminin romanı olacak. 2021 sonlarına doğru çıkması planlanan romanın, çoğunlukla filmin orijinal hikâyesine sadık kalıp Leonardo DiCaprio’nun canlandırdığı Rick Dalton karakterine ve İtalya’daki oyunculuk kariyerine odaklanacağı biliniyor. Filmdeki karakterlerin ve izlediğimiz olayların genişletilmiş versiyonuyla bu kez okuyucularla buluşacak olan yönetmen, kitabın, çocukluğunda okuduğu yetişkin romanlarından esinlenerek ’70’ler atmosferinden izler taşıyacağını da belirtiyor.

Filmin geçtiği dönemin sinemasına hayranlığı ve azılı sinefilliğiyle tanınan Tarantino, filmin dünyasını genişletecek romanının yanında bir başka kitap daha yazdığını duyurdu. ‘Cinema Speculation’ adını taşıyacak kitap, ’70’lerin filmlerine dair inceleme, makale ve kişisel notlardan oluşacak.

Quentin Tarantino, pek çok filme dekor olmuş, kendisinin Hollywood’unda da yer almış olan ünlü Los Angeles sineması Beverly Cinema’nın internet sitesine film incelemeleri de yazıyor. Kendi filmlerinin biçimsel dünyası ve senaryo hamlelerinden ilham parçaları da sunan bu yazılar ve kitap haberlerine bakılırsa daha önce onuncu filmini yapıp sinema kariyerini noktalayacağını açıklayan yönetmen, emeklilik yıllarında da boş durmayacak gibi.

Kaynak: The Film Stage


Altyazı’da ayrıca:

Berke Göl’ün kaleminden ‘Bir Zamanlar… Hollywood’da: Nostaljinin Şiddeti’
© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.