Şu An Okunan
Rebecca’ya Ben Wheatley Yorumu

Rebecca’ya Ben Wheatley Yorumu

Farklı türlere özgün yaklaşımıyla tanınan İngiliz yönetmen Ben Wheatley’nin Rebecca uyarlaması 21 Ekim’de Netflix’te yayınlanacak. Hitchcock’un 1940 yapımı klasiğiyle aynı romandan uyarlanan filmin başrollerinde Armie Hammer ve Lily James yer alıyor.

Kill List (2011), Sightseers (2012), High-Rise (2015) ve Free Fire (2016) gibi filmlerinde tür sinemasına getirdiği kendine has bakışla yakın dönem İngiltere sinemasının ilgi çekici yönetmenleri arasında yer alan Ben Wheatley’nin yeni filmi Rebecca, 21 Ekim’de Netflix’te seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Alfred Hitchcock’un 1940 yapımı filmi gibi Daphne du Maurier’nin 1938 yılında yayımlanan gotik romanının bir uyarlaması olan filmde, genç dul aristokrat Maxim de Winter ve yeni eşinin geçmişin izleriyle yüzleşmesi anlatılıyor.

Rebecca’nın Hitchcock versiyonunda Laurence Olivier’nin canlandırdığı Maxim de Winter rolünü yeni filmde Armie Hammer üstlenirken, Joan Fontaine’in rolünde ise Lily James yer alıyor. Aynı versiyonda unutulmaz bir karaktere dönüşen Mrs. Danvers’a ise Kristin Scott Thomas hayat veriyor. Son olarak Yeni Yılın Kutlu Olsun Colin Burstead (Happy New Year, Colin Burstead, 2018) ile seyirci karşısına çıkan Ben Wheatley’nin yönetmenliğini üstleneceği filmin senaryosu ise Jane Goldman, Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse’a emanet.

En ünlüsü Hitchcock’un 1940 yapımı filmi olmakla birlikte daha önce pek çok kez uyarlaması yapılan Daphne du Maurier’nin romanı, sinemadan televizyona, operadan radyo oyununa pek çok mecrada ve dilde seyirciyle buluştu. David O. Selznick’in yapımcılığıyla beyazperdeye uyarlanan 1940 yapımı film, En İyi Film dalında Oscar kazanırken aynı zamanda Alfred Hitchcock’un Selznick ortaklığıyla ABD’de çektiği ilk film olma özelliğine de sahip.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.