Şu An Okunan
Robert Eggers’dan Yeni Proje

Robert Eggers’dan Yeni Proje

The Lighthouse’un yönetmeni Robert Eggers’ın birçok yıldızı bir araya getiren yeni filmi The Northman’e dair ilk ayrıntılar açıklandı.

Son dönem korku sinemasının en iyi örneklerinden The Witch’le (2015) önemli bir çıkış yapan Robert Eggers, bu yıl da ikinci filmi The Lighthouse’la (2019) izleyici karşısına çıktı. Dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali’nde yapan film, gerek eleştirmenlerin gerekse seyircinin büyük beğenisini kazandı.

Eggers ara vermeden yeni filmi The Northman için kollarını sıvıyor. Öyküsü 10. yüzyıl İzlanda’sında geçecek olan filmin senaryosunu Eggers, İzlandalı şair ve yazar Sjón’la birlikte kaleme aldı. Film, babasının öldürülmesinin ardından intikam almak için yola çıkan bir Viking prensini konu alacak.

Eggers’ın yeni filminin heyecan verici oyuncu kadrosunda, yönetmenin daha önce The Witch’te birlikte çalıştığı Anya Taylor-Joy ile The Lighthouse’ta rol almış olan Willem Dafoe’nun yanı sıra Nicole Kidman, Bill Skarsgård ve Alexander Skarsgård gibi yıldızlar da yer alacak. İzlandalı şarkıcı Björk’ün de filmde rol almasının ihtimal dâhilinde olduğu belirtiliyor.

Dönem filmlerindeki başarısını ilk iki filminde kanıtlayan Eggers’ın The Northman’i şimdiden merakla bekleniyor.

Altyazı’da ayrıca:

The Lighthouse: Dünyanın Ucundaki Fener

 

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.