Şu An Okunan
Ryan Murphy’nin Netflix dizisi ‘Hollywood’dan Detaylar

Ryan Murphy’nin Netflix dizisi ‘Hollywood’dan Detaylar

Hollywood’un “Altın Çağ”ında geçecek dizi, stüdyo sisteminin katı kuralları içinde var olmaya çalışan sinemacıları konu alıyor.

Glee, Scream Queens, American Crime Story ve Feud gibi yapımlarıyla tanınan Ryan Murphy’nin Netflix için başına geçtiği yeni proje Hollywood’la ilgili detaylar belli oldu. Murphy’nin son olarak The Politican adlı bir başka Netflix yapımıyla bir araya geldiği Ian Brennan ve Brad Falchuk da dizinin yaratıcıları arasında yer alıyor. Hollywood’un II. Dünya Savaşı sonrası “Altın Çağına” odaklanan dizi, katı kurallara ve önyargılara sahip stüdyo sistemi içerisinde kendine yer edinmeye çalışan bir grup oyuncu ve yönetmene odaklanıyor. Farklı karakterler üzerinden Hollywood’un temelindeki ırkçı, cinsiyetçi ve cinsel kimliklere/yönelimlere karşı ayrımcı tavrın tartışmaya açılacağı dizi, resmi sinopsisinde de belirtildiği üzere “provokatif ve keskin” üslubuyla dikkat çekeceğe benziyor.

1 Mayıs’ta yayınlanması planlanan Hollywood, bu sayede dizi dünyasının en prestijli ödüllerinden, önümüzdeki Eylül sonu sahiplerini bulacak Emmy’lerde de isminden söz ettirmeye kararlı gibi. Yedi bölümlük bir mini dizi olarak planlanan ve 300 milyon dolarlık bütçesiyle dudak uçuklatan yapımın oyuncu kadrosunda son olarak The Politician’da izlediğimiz genç oyuncu David Corenswet, Glee’nin yıldızlarından Darren Criss ve The Babysitter (2017) ve Saklambaç (Ready or Not, 2019) filmleriyle ünlenen Samara Weaving gibi isimler yer alıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.