Şu An Okunan
Sevgililer Günü ‘Hayalet’i

Sevgililer Günü ‘Hayalet’i

1990’ların en sevilen romantik filmlerinden, Patrick Swayze ve Demi Moore’lu Hayalet, otuzuncu yılında yeniden beyazperdede.

Romantizm ve romantik filmler günümüzde tür olarak revaçta olmasa da, doksanlı yılların vazgeçilmezlerindendi. O yıllarda bir hayli popüler olan bu türe dönemin önde gelen birçok yönetmen ve oyuncusu selam göndermiş, filmlerinde romantik öğeleri ön planda tutmuşlardı.

Doksanlar ve romantizm denince sinemaseverlerin aklına gelen filmlerin başını çeken Jerry Zucker imzalı Hayalet (Ghost), vizyona girdiği 1990 yılında gişede büyük başarı elde etmiş; yalnızca izleyicilerin değil, Akademi üyelerinin de beğenisini toplayarak Senaryo (Bruce Joel Rubin) ve Yardımcı Kadın Oyuncu (Whoopi Goldberg) dalında iki Oscar kazanmıştı.

Türe öncülük eden Hayalet’in ilk kez izleyiciyle buluşmasının üzerinden otuz yıl geçmesi vesilesiyle, film, pek çok ülkede 14 Şubat Sevgililer Günü programları kapsamında yeniden gösterime girdi. Türkiye’de yeniden vizyona girmeyecek olan film, Kundura Sinema’nın Şubat programında yer alıyor.

Patrick Swayze (Sam) ve Demi Moore’un (Molly) başrollerini paylaştığı, seramik sahnesi ve Righteous Brothers klasiği ‘Unchained Melody’ parçası ile izleyenlerin akıllarında yer eden Hayalet’te, New York’ta yaşayan bir çifti ölüm ayırdıktan sonra yaşananlar işleniyor. Filmde, bir hırsız tarafından öldürülen Sam’in ruhlar âlemine gittikten sonra bir hayalet olarak dünyaya dönüp Molly ile iletişim kurma mücadelesi anlatılıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.