Şu An Okunan
Weinstein’in Avukatından Mağdurları Suçlayan Kapanış Konuşması

Weinstein’in Avukatından Mağdurları Suçlayan Kapanış Konuşması

Seksenden fazla kadın tarafından cinsel istismarla suçlanan Harvey Weinstein’in beş ayrı cinsel saldırı eylemiyle yargılandığı davada, savunma avukatı, cinsel ayrımcılığa karşı mücadelede büyük yol alınmasını sağlayan #MeToo hareketinin de “fazla ileri gittiğini” öne sürdü.

Birkaç yıl öncesine kadar neredeyse Hollywood’un ‘taçsız kralı’ pozisyonunda olan yapımcı Harvey Weinstein’ın beş ayrı tecavüz, cinsel saldırı ve cinsel suç teşkil eden fiil suçlamasıyla yargılandığı dava 6 Ocak’ta başlamıştı. Bunun haricinde seksenden fazla kadın tarafından cinsel istismarla suçlanan Weinstein, mahkeme sonucunda suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası alacak.

Weinstein’ın avukatı Donna Rotunno, 13 Şubat’ta görülen duruşmada sunduğu kapanış konuşmasında, davacıları kendi seçimlerinin sorumluluğunu almamakla suçladı. Rotunno, jüriyi “Weinstein’a karşı önyargılarına” değil “New York sağduyusuna” güvenmeye çağırdı ve davacı kadınların Weinstein’in sektördeki gücünü kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak üzere bilinçli tercihler yaptıklarını ve onunla yaşadıklarının tecavüz sayılamayacağını öne sürdü.

Rotunno ayrıca söz konusu davanın fitilini ateşlediği, sinema sektöründe geriye dönük tartışmalara ve pek çok değişime yol açan #MeToo hareketinin de “fazla ileri gittiğini” ve savcılığın, iddiaları davada önemli bir yer tutan Jessica Mann ile Miriam Haley’yi “sağduyudan ve kendi kararlarını verme yetisinden yoksun” gösterdiğini iddia etti. İki kadının Weinstein ile olan yazışmalarından örnekler verip aralarındaki ilişkinin karşılıklı rızaya dayalı olduğunu savunan Rotunno, “Kadınların tercihleri vardır,” dedi. Dava duruşma salonunda ve salonun dışında kalabalık bir grup tarafından takip edildi; Weinstein ise öncesinde medyaya “hikâyenin kendine ait tarafını” anlatmak istediğini belirtmesine rağmen, duruşmada ifade vermedi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.