Şu An Okunan
Snowpiercer’ın Televizyon Macerası

Snowpiercer’ın Televizyon Macerası

Koreli yönetmen Bong Joon-ho’nun distopik filmi Snowpiercer’ın Amerikan TBS ağında gösterilecek on bölümlük dizi versiyonundan ilk fragman yayınlandı. Jacques Lob ve Jean-Marc Rochette’in ‘Le Transperceneige’ adlı grafik romanından uyarlanan dizinin bu yıl izleyiciyle buluşması bekleniyordu ancak yayın haklarının TNT’den TBS’e geçmesinin ardından gösterim tarihi de 2020’ye alındı.  Netflix, şimdiden filmi kendi platformuna eklemek için TBS ile anlaştı.

Bugüne kadar çeşitli TV dizilerinin senaryo ekibinde yer almış olan Graeme Manson’ın yöneteceği dizinin başrollerini Jennifer Connelly ve Daveed Diggs paylaşıyor. Bu yıl Cannes Film Festivali’nde son filmi Gisaengchung’la (Parasite) Altın Palmiye kazanan Bong Joon-ho’nun yönettiği 2013 tarihli filmde Tilda Swinton’ın canlandırdığı Mason’ın yerini dizide, Jennifer Connelly’nin  canlandırdığı Melanie Cavill alıyor.

İklim değişikliği sonucu dünyadaki yaşamın sona erdiği bir dönemde geçen on bölümlük Snowpiercer, hayatta kalan bir grup insanın öyküsünü anlatıyor. Buzlarla kaplı gezegeni bir baştan bir başa kat eden ve hiç durmaması gereken tren, yeni bir sınıflı toplum kurmuş olan insanlar arasındaki iktidar mücadelesini ve alt sınıfların trenin sahibi gizemli Bay Wilford’a karşı isyanını perdeye taşıyor.

2013 yapımı Bong Joon-ho filminde Chris Evans, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris gibi oyuncular yer alıyordu

 

 

 

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.