Şu An Okunan
Venedik’in Kapanış Filmi Mick Jagger ve Donald Sutherland’lı The Burnt Orange Heresy

Venedik’in Kapanış Filmi Mick Jagger ve Donald Sutherland’lı The Burnt Orange Heresy

La Doppia Ora (2009) adlı ilk uzun metrajıyla Venedik Film Festivali’nden üç ödülle dönen Giuseppe Capotondi’nin ikinci uzun metrajı The Burnt Orange Heresy, bu seneki Venedik Film Festivali’nin kapanış filmi olarak gösterilecek. Filmde Rolling Stones’un solisti ve kurucu üyesi Mick Jagger’ın yanı sıra, usta oyuncu Donald Sutherland, Kare (The Square, 2017) filmiyle tanıdığımız Claes Bang ve son olarak Dul Kadınlar’da (Widows) izlediğimiz Elizabeth Debicki gibi isimler de yer alıyor.

Kara film esintileri taşıyan bir erotik gerilim olan The Burnt Orange Heresy, festivalin “hırslarını gizlemeye çalışan klasik bir anti-kahraman” olarak tanımladığı, James Figueras adında bir sanat eleştirmeni ve ortağı Berenice Hollis arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Avrupa’yı dolaşan ikili, Jagger’ın canlandırdığı Cassidy adlı bir sanat koleksiyoneriyle tanışıyor. Cassidy, James’ten, gizemli ressam Jerome Debney’nin (Sutherland) paha biçilmez bir işini çalmasını istiyor. Charles Willeford’un aynı adlı romanından uyarlanan film, 7 Eylül’de yarışma dışı olarak prömiyer yapacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.