Şu An Okunan
İptal Edilen SXSW Festivali, Yarışma Sonuçlarını Açıkladı

İptal Edilen SXSW Festivali, Yarışma Sonuçlarını Açıkladı

Her yıl onlarca filmin dünya prömiyerini yaptığı, Texas’ta gerçekleşen South by Southwest festivali, jürilerin online oylamasıyla bu yılın kazananlarını belirledi.

Amerika’nın başlıca uluslararası film festivallerinden South by Southwest (SXSW), küresel salgın sebebiyle iptal kararı alan ilk sinema etkinliklerinden biri olmuştu. Normal şartlarda 13-22 Mart tarihleri arasında yapılması planlanmış olan festivalin bu yılki seçkisinde yer alan yüzlerce filme ne olacağı ise cevapsızdı. Festival yönetimi yarışma jürilerinin çalışmalarını online oylama yoluyla devam ettirmeyi tercih etti ve seyircisiz geçen 2020 SXSW’nin kazananlarını açıkladı. 

Ödüle layık görülen filmler arasında, festival tarihi yaklaşırken ses getirmeyi başarmış olan yapımlar var. Uzun Metraj Kurmaca kategorisinde Cooper Raiff’in üniversiteli bir gencin gece macerasını anlatan Shithouse’u kazanırken, Uzun Metraj Belgesel yarışmasının birincisi, Katrine Philp imzalı An Elephant in the Room oldu. Philp’in belgeseli, bir yakınını kaybetmiş çocukların kederleriyle başa çıkabilmek için destek aldıkları bir rehabilitasyon merkezindeki buluşmalar etrafında şekilleniyor. 

SXSW 2020 gerçekleşebilseydi, festival kapsamında 99’u dünya prömiyeri ve 75’i ‘ilk film’ olmak üzere 135 film uzun metraj seyirciyle buluşacaktı. Programda ayrıca müzik video’ları dahil 119 kısa film bulunuyordu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.