Şu An Okunan
Tarantino, Sharon Tate Eleştirilerini Yanıtladı

Tarantino, Sharon Tate Eleştirilerini Yanıtladı

Bir Zamanlar Hollywood’da…’nın Cannes’da aldığı eleştiriler, filmin vizyona girecek son kurgusunu nasıl etkiledi?

Quentin Tarantino, son filmi Bir Zamanlar Hollywood’da…’nın (Once Upon a Time in Hollywood…) Cannes’daki prömiyerinin ardından, filmde Margot Robbie’nin canlandırdığı Sharon Tate karakterinin çok az diyaloğu olması nedeniyle eleştiriler almıştı. 1960’lar Hollywood’unun ünlü yıldızlarından biri olan Sharon Tate, Charles Manson liderliğindeki  ‘Manson Ailesi’ tarikatının saldırısı sonucunda hayatını yitirmişti. Tate, öldürüldüğü sırada Roman Polanski ile evli ve hamileydi.

Tarantino, filmin vizyona çıkacağı yeni kurgusunda Tate’in diyaloglarını arttırdı ve karakterin neden diğer ana karakterlerden daha az diyaloğa sahip olduğu konusunda açıklamalarda bulundu. Yönetmen, filmin gösteriminin ardından düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin kendisine yönelttiği eleştiriyi “Hipotezinizi reddediyorum” diyerek geçiştirmişti. Gazetecinin sorusuna cevap veren ise, karakteri canlandıran Margot Robbie olmuştu. Robbie, karakterin kendisine yazılan diyalogdan çok daha fazlası olduğunu ve rolünü canlandırırken buna dikkat ettiğini belirtmişti.

Tarantino, Hollywood gündemini yakından takip eden Deadline’la gerçekleştirdiği söyleşide ise şu ifadeleri kullandı: “Durum şu ki, ne yazık ki Tate ölümünün trajikliğiyle tanımlanan bir karakter. Dolayısıyla Sharon Tate’in hikâyesini değil, onun bir insan olarak kim olduğunu keşfetmek istedim. Onun hakkında araştırma yaparken Tate’in onu tanıyan herkes için gerçek olamayacak kadar iyi bir insan olduğunu fark ettim. Çok fazla insan tanıyormuş, bu nedenle hakkında çok fazla sözlü tarih anlatımı var.” Yönetmen, Tate’i diyaloglar aracılığıyla ölümü etrafında dönen büyük anlatıya zorla dahil etmektense, ona hayatını geri vermek istediğini de ekledi. Hikâyeyi takip etmek yerine sadece onunla biraz daha vakit geçirebilmenin, onu biraz daha tanımanın ve onu “var olurken” biraz daha görebilmenin çok daha zevkli, hüzünlü ve melankolik olabileceğini belirten Tarantino, filmin vizyona girecek olan yeni kurgusunda Tate’in göründüğü sahnelerin süresini de uzattı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.