Şu An Okunan
Sorrentino Evine Dönüyor: The Hand of God

Sorrentino Evine Dönüyor: The Hand of God

Son olarak Loro (2018) ile, İtalya’da üç kez başbakanlık yapmış Silvio Berlusconi üzerinden ülkesindeki yozlaşmayı eleştiren Oscar ödüllü Paolo Sorrentino, ilk filminin geçtiği Napoli’ye geri döneceği yeni projesi için Netflix’le anlaştı.

Cem Hakimoğlu

Olmak İstediğim Yer (This Must Be the Place, 2011) ile adını geniş kitlelere duyuran, Muhteşem Güzellik (La grande bellezza, 2013) ile Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını kucaklayan, The Young Pope adlı diziyle de yeni hayranlar kazanan Paolo Sorrentino, The Hand of God (Tanrının Eli) isimli Netflix projesi için yönetmenlik koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Filmin konusuna dair ayrıntılar paylaşılmasa da, Tanrının Eli tabirinin, bir dönem Napoli’de yıldızlaşan Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye attığı gol için kullanıldığını biliyoruz. Sorrentino’nun yaşam öyküsünde Maradona’nın özel bir yeri olduğu ve hayatının en trajik anlarından birine Maradona’nın da dahil olduğu biliniyor. Sorrentino’nun yaşamından izler taşıyan bir film izlememiz muhtemel.

Lorenzo Mieli’nin yapımcılığını üstlendiği, İtalya’nın Napoli şehrinde çekilecek The Hand of God’ı hem yazacak hem de yönetecek olan Sorrentino, şu açıklamaları yaptı: “İlk filmimden (One Man Up, 2001) yirmi yıl sonra yeniden Napoli’de çekim yapacak olmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Bir film, kariyerimde ilk kez bu kadar samimi ve kişisel bir halkayı temsil edecek; hem yüreğinizi hafif hissettirecek hem de acıyla dolduracak bir “bildungsroman” The Hand of God.

“Filmle ilgili hislerimin, Netflix ekibinde karşılık bulması göz kamaştırıcı. Beni, evimde ve tüm konforum sağlanmış hissettirdiler, çünkü bu film benim için tam da bu anlamı taşıyor: Evime geri dönüyorum.”

Netflix Orijinal Film departmanının başkan vekili David Kosse ise, filme ve Sorrentino’ya dair: “Kendimi bildim bileli bir Paolo Sorrentino hayranıydım. Bize The Hand of God proje olarak sunulduğunda, Paolo ve Lorenzo ile bir iş birliği içine girmem gerektiğini hissettim. Avrupa’nın en büyük sinemacılarından biriyle çalışacak ve bu hikâyeyi anlatacak olmak benim için büyük bir onur.” açıklamasını yaptı.

Aynı departmanın başkanı Scott Stuber da: “Paolo, kendine sinema sahnesinde kalıcı bir yer edinmiş harikulade bir anlatıcı. Bir araya geldiğimiz proje ise onun için bir hayli kişisel, zira bu film onu Napoli’ye, evine geri götürecek ve film sonunda onun özgün imzasını taşıyacak. Büyük bir film stüdyosu olmak için dünyanın farklı yerlerinden yaratıcı isimlerle çalışmak gerektiğine inanıyorum. Her dilde bir şeyler anlatmalıyız bence. David’in liderliğinde ve çoğunluğu Amerika dışından olan üyelerimiz sayesinde, uluslararası film yapımcılığı konusunda geçen senenin çok önündeyiz ve Paolo’nunki de dahil birçok uluslararası işi sinemaseverlerle buluşturabilmek için sabırsızlanıyoruz,” dedi.

Bu filmin yapımcılığını yürütecek olan, aralarında Sorrentino’nun da olduğu çeşitli yönetmenlerin pandemi sürecinde evden çektikleri kısa filmleri bir araya getiren Homemade (2020) adlı antolojinin de arkasında bulunan The Apartment yapım şirketinin CEO’su Lorenzo Mieli filme dair yaptığı yorumlarda Sorrentino ile çalışmanın hep büyük bir zevk verdiğine ve yönetmenin her seferinde kartları yeniden dağıtarak izleyiciyi şaşırtabildiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.