Şu An Okunan
Trump: “Bu seneki Akademi Ödülleri ne kadar da kötüydü…”

Trump: “Bu seneki Akademi Ödülleri ne kadar da kötüydü…”

Perşembe günü yaptığı mitingde popüler kültürdeki çeşitli gelişmelere dair şikâyetlerini sıralayan ABD Başkanı, taraftarlarına Güney Kore filmi Parazit’in En İyi Film Oscar’ını kazanmasını ve “küçük bilge adam” dediği Brad Pitt’i yuhalattı.

“Bu seneki Akademi Ödülleri ne kadar da kötüydü…” ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Colorado’daki mitinginde, her zamanki provokatif & ‘sağduyu karşıtı’ tarzıyla, Oscarlarda esen değişim rüzgârını ve muhalefeti yuhalattı. Başkan’ın okları, En İyi Film Oscar’ını Akademi tarihinde ilk kez yabancı bir filmin, Parazit’in kazanmış olmasına ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alırken yaptığı ödül kabul konuşmasında inceden bir ‘politik dokundurma’ yapan Brad Pitt’e yönelikti.

Trump Akademi Ödülleri’nin ne kadar kötü olduğunun altını çizdikten sonra, sitcom oyuncularını andıran jest ve mimiklerini takınarak şöyle devam etti: “Ve kazanan… Güney Kore’den bir film!.. Bu da neyin nesiydi? Güney Kore’yle ticaret konusunda yeterince sorunumuz var. Bir de üstüne ona yılın en iyi filmi ödülünü mü veriyorlar? İyi miydi?.. Bilmiyorum. Yani ben şeyi arıyorum… Hadi Rüzgâr Gibi Geçti olalım yine. (Kitlenin coşkulu tezahürat ve alkışları eşliğinde) Rüzgâr Gibi Geçti’yi geri alabilir miyiz lütfen? Sunset Bulvarı… Onca büyük film. Kazanan, Güney Kore’den! Ben o En İyi Yabancı Film zannediyordum. Öyle değil miydi? Daha önce böyle bir şey oldu mu? Sonra bir de şu Brad Pitt var. Hiçbir zaman büyük hayranı olmadım. Kalktı ve bir küçük bilge adam lafı etti. Küçük bilge adam…”

Parazit’in dağıtımcısından Trump’a yanıt
Rüzgâr Gibi Geçti
’yi (Gone with the Wind, 1939) ve Sunset Bulvarı’nı (Sunset Blvd., 1950) yapan ekipler hayatta olmadıkları için Trump hakkında ne düşündüklerini bilemiyoruz ancak Parazit’in Amerika dağıtımcısı Neon, bu sözlerden birkaç dakika sonra şu tweet’le karşılık verdi: “Anlaşılır. Okuma bilmiyor.” Hollywood Reporter dergisi, Neon’un kurucularından Tom Quinn’e aynı günün erken saatlerinde yaptıkları söyleşi sırasında bu konuyu açmış, Parazit’in bir Amerikan filmi olmadığı halde En İyi Film Oscar’ını kazanmayı hak edip etmediği tartışmasını gündeme getirmişti. Quinn’in cevabı ise şu olmuştu: “Kulağa bir Trump tweet’i gibi geliyor bu. Yani manasız.”

Başkan’ın Brad Pitt’e bilenmesinin sebebi ise, Bir Zamanlar… Hollywoodda’daki (Once Upon a Time… in Hollywood) rolüyle Oscar kazanan aktörün, sahnedeki konuşması sırasında, Trump’ın azil davası sürecindeki adaletsizliğe dikkat çekmesiydi: “Bana burada 45 saniyem olduğunu söylediler. Ki bu da, bu hafta Senato’nun John Bolton’a verdiğinden 45 saniye fazla.” Azil davasında Demokratlar, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın ifadesi vermesi için yoğun talepte bulunmuş ve Bolton da buna istekli olduğunu söylediği halde mahkeme bu talebi reddetmişti. Brad Pitt, azil davasına değindikten sonra şöyle dedi: “Düşünüyorum da belki Quentin (Tarantino) bu konuda bir film yapar. Nihayetinde, yetişkinler doğru olanı yaparlar.”

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.