Şu An Okunan
TSA Dijital Arşivi Güncelleniyor

TSA Dijital Arşivi Güncelleniyor

Eylül ayından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle arşiv veri tabanında güncelleme ve geliştirme çalışmaları yürütülen Türk Sineması Araştırmaları (TSA), yeni güncel içeriğiyle Türkiye sinemasına ilgi duyan herkes için işlevsel bir kaynak olmaya hazırlanıyor.

2013 yılından beri Türkiye sinemasına dair kapsamlı bir arşiv çalışması yürüten Türk Sineması Araştırmaları (TSA) platformu dijital arşivini geliştirmeye ve güncellemeye başladı. Yıl sonuna kadar özellikle 1990 sonrası dönem üzerine yürütülecek çalışmalar kapsamında filmlerin sinopsis, konu ve karakter etiketlemeleri yapılacak. Bunun yanı sıra Türkiye sinemasına emek vermiş isimlerin biyografilerinin kaleme alınması ve TSA veri tabanında yer alan kitaplar, süreli yayınlar, makaleler, tezler ve diğer özgün içeriklerin geliştirilmesine de devam edilecek.

Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile 2013 yılında hayata geçirilen Türk Sineması Araştırmaları (TSA), takipçilerine 2017 yılından bu yana İngilizce seçeneği de sunuyor. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 4 bin civarı filmin özgün sinopsisini ve filmlere dair görsel materyalleri veri tabanına dahil eden TSA, aynı zamanda ülke sinemasının uluslararası alanda bilinirliğine de katkı sağlıyor.

Detaylı bilgiye platformun web sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.