Şu An Okunan
Tsai Ming-liang’ın Yeni Filminden İlk Fragman

Tsai Ming-liang’ın Yeni Filminden İlk Fragman

Minimalizmin büyük ustasının Berlinale’de yarışacak yeni filmi, bir buluşup bir ayrılan iki adamın kucaklaşması hakkında.

Tsai Ming-liang’ın merakla beklenen yeni filmi Rizi’nin (Days) ilk fragmanı, Berlinale’nin web sitesinde yayınlandı. Film dünya prömiyerini, 20 Şubat’ta başlayacak festivalin Uluslararası Yarışma’sında yapacak. Yönetmenin neredeyse her filminde yer alan Lee Kang-sheng’in yine başrollerden birini üstlendiği Rizi, festival programında şöyle tanıtılıyor: “Kang büyük bir evde yalnız yaşamaktadır, Non ise şehirde küçük bir dairede. Buluşurlar, ve ayrılırlar, günleri olduğu gibi akmaya devam eder. Tsai Ming-liang’ın sessizce gözlemleyen filmi, bu iki adamın kucaklaşması hakkında.”

Film, minimalizmin mesafesini daima kendine özgü biçimde şefkatli bir bakışa tercüme eden Tayvanlı ustanın Batıya Yolculuk’tan (Xi You, 2014) bu yana sinema için çektiği bu ilk uzun metraj.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.