Şu An Okunan
Umur Bugay Hayatını Kaybetti

Umur Bugay Hayatını Kaybetti

Hababam Sınıfı’nın, Kapıcılar Kralı’nın, Bizimkiler’in usta senaristi Umur Bugay hayata veda etti. 

Sinema ve tiyatromuzun usta kalemlerinden Umur Bugay 78 yaşında yaşamını yitirdi. Sanat hayatına Arena Tiyatrosu’nda başlayan Bugay çeşitli tiyatrolarda oyuncu, yönetmen, dramaturg olarak görev almış, 1972 yılında oyun yazarlığına başlamıştı. Bugay sinema kariyerinin hemen başında, Ertem Eğilmez’in 1975 tarihli klasiği Hababam Sınıfı için Rıfat Ilgaz’ın romanını perdeye uyarlamıştı. Zeki Ökten’in Kapıcılar Kralı (1976), Çöpçüler Kralı (1977), Düttürü Dünya (1988) gibi zamanla kültleşecek filmlerinin senaryolarında da imzası bulunan Bugay, Türkiye televizyon tarihinin en sevilen dizilerinden Bizimkiler’in de senaristiydi.

Umur Bugay tiyatro, sinema ve televizyon dünyasında 60’lı yıllardan günümüze uzanan verimli kariyerinin yanı sıra, edebiyat alanında da eserler vermişti. Çeşitli gazete ve dergilerde mizah ağırlıklı öyküleri yayımlanan Bugay’ın ‘Türk Küçükleri’ adlı bir mizah öyküleri derlemesi de bulunuyordu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.