Şu An Okunan
Yorgos Lanthimos’un Yeni Filmi Poor Things’den Son Detaylar

Yorgos Lanthimos’un Yeni Filmi Poor Things’den Son Detaylar

The Favourite, Yorgos Lanthimos, Emma Stone

Yorgos Lanthimos’un Frankenstein esintileri taşıyan yeni filmi ‘Poor Things’den detaylar belli olmaya devam ediyor. Başroldeki Emma Stone’un yanı sıra Willem Dafoe ve Ramy Youssef’in de oyuncu kadrosunda yer alacağı filmde son olarak Mark Ruffalo ve Jerrod Carmichael’ın da rol alacağı açıklandı.

En son Sarayın Gözdesi‘yle (The Favourite, 2018) izleyici karşısına çıkan Yunan Tuhaf Dalgası‘nın en önemli isimlerinden Yorgos Lanthimos‘un yeni filminden detaylar belli olmaya devam ediyor. On dalda Oscar adaylığı kazanan ve yönetmenini Avrupa sinemasının ardından Hollywood’un da gözde yönetmenleri arasına sokan Sarayın Gözdesi‘nden sonra Lanthimos yine politik göndermeler barındıran bir dönem anlatısına imza atmaya hazırlanıyor. Yönetmen, Sarayın Gözdesi‘nde birlikte çalıştığı pek çok isimle de işbirliğini sürdürecek.

Yazar Alasdair Gray’in kendi kitabının 1992 tarihli ilk baskısının kapağında kullanılan illüstrasyonu.

Collider’ın haberine göre Yorgos Lanthimos’un güncel İskoçya edebiyatının önemli isimlerinden Alasdair Gray’in aynı adlı romanından uyarlayacağı ‘Poor Things’, Victoria dönemi İngilteresi’nde geçen bir yeniden doğuş hikâyesi. İstismarcı kocasından kaçmasının ardından çılgın bir cerrah tarafından beyni bir fetüsünkiyle değiştirilen Bella Baxter’ın öyküsünü anlatan roman, Mary Shelley’nin birçok kez sinemaya da uyarlanan klasik yapıtı ‘Frankenstein’ın farklı bir yorumu olarak görülüyor. Bir çocuğun beyniyle yeniden doğan yetişkin bir kadının hayatını anlatan kitap, yayımlandığı dönemde sıklıkla ‘bol şamatalı bir politik alegori’ ve ‘Victoria dönemi edebiyatıyla kafa bulan’ bir eser olarak nitelendirilmişti. Son filmi Sarayın Gözdesi‘nde yine İngiltere’de geçen, alegorik ifade zemini ve kara mizah tonu güçlü bir yapıma imza atan Lanthimos’un ‘Poor Things’ yorumu da şimdiden merak uyandırıyor. Roman, Süha Sertabiboğlu çevirisiyle ‘Zavallılar’ adı altında Türkçeye de çevrilmişti.

Yorgos Lanthimos ve Emma Stone Yeniden Bir Arada

Öte yandan ‘Poor Things’in Sarayın Gözdesi‘yle ortak özellikleri yalnızca tema ve konusuyla sınırlı değil. Lanthimos son filminde beraber çalıştığı birçok isimle işbirliğini yeni projesine de taşıyor. Filmde ana karakter Bella Baxter’ı Emma Stone canlandıracak. Senaryoyu ise Sarayın Gözdesi‘nin de senaristi olan Tony McNamara kaleme alıyor. Ayrıca proje, Lanthimos’un İngilizce çektiği tüm filmlerde olduğu gibi Film4 çatısı altında gerçekleştiriliyor.

The Favourite, Yorgos Lanthimos
Emma Stone, Sarayın Gözdesi‘ndeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday olmuştu.

Filmin şu ana dek açıklanan oyuncu kadrosu ise göz dolduruyor. Emma Stone’un başrolde yer alacağı filmde Stone’a Willem Dafoe, Mark Ruffalo ve Ramy Youssef gibi popüler isimler eşlik edecek. Son olarak Variety’nin haberine göre stand-up performansları ve The Carmichael Show (2015-2017) adlı dizinin yaratıcısı olarak tanınan Jerrod Carmichael da filmin oyuncu kadrosuna eklendi.

Dağıtımcılığını Searchlight Pictures’ın yapacağı yeni Lanthimos filminin yönetmenin en büyük bütçeli işlerinden birisi olması bekleniyor. Öte yandan “bir aşk, keşif ve bilimsel cüretkârlık hikâyesi” olarak duyurulan filmin çekimlerine ne zaman başlanacağı ve seyirciyle nasıl buluşacağı gibi detaylar belirsizliğini koruyor.

Kaynak: IndieWire

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.