Şu An Okunan
Timothée Chalamet, Willy Wonka’yı Canlandıracak

Timothée Chalamet, Willy Wonka’yı Canlandıracak

Timothée Chalamet

Paul King’in yöneteceği Willy Wonka filminde Wonka’yı canlandıracak oyuncu belli oldu. İkonik karaktere Timothée Chalamet hayat verecek.

Bir süredir merakla beklenen filmler arasında yer alan Paul King imzalı Willy Wonka filminden detaylar belli olmaya devam ediyor. Son olarak Wonka’nın henüz çikolata fabrikasını açmadan önceki maceralarını anlatacak ‘Wonka’ adlı filmin başrolü de belli oldu. Deadline’ın haberine göre Willy Wonka’yı canlandıracak isim Timothée Chalamet.

1971 yapımı Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası (Willy Wonka & the Chocolate Factory) adlı filmde Gene Wilder tarafından canlandırılan Willy Wonka karakterini sonrasında Tim Burton imzalı Charlie’nin Çikolata Fabrikası (Charlie and the Chocolate Factory, 2005) filminde Johnny Depp canlandırmıştı. Alınan son haberlere göre bu role sinemada üçüncü kez hayat verecek isim Timothée Chalamet olacak. Beni Adınla Çağır (Call Me by Your Name, 2017) filmiyle dikkat çeken ve daha sonrasında Uğur Böceği (Lady Bird, 2017), Güzel Oğlum (Beautiful Boy, 2018) ve Küçük Kadınlar (Little Women, 2019) gibi filmlerdeki performanslarıyla kuşağının en sevilen oyuncularından birisine dönüşen Timothée Chalamet, son olarak Denis Villeneuve’ün Dune ve Wes Anderson’ın The French Dispatch filmlerinde yer aldı.

Charlie and the Chocolate Factory
2005 yapımı Charlie’nin Çikolata Fabrikası filminde Willy Wonka’ya Johnny Depp hayat vermişti.

Willy Wonka rolü için Ryan Gosling, Donald Glover, Ezra Miller ve Tom Holland gibi isimlerin de gündeme geldiği ‘Wonka’ filmini Paddington serisiyle tanınan Paul King yazıp yönetecek. Warner Bros. filminin 17 Mart 2023 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.