Şu An Okunan
Kundura DocLab, Belgesel Sinema ve Tiyatro Yönetmenlerini Bekliyor

Kundura DocLab, Belgesel Sinema ve Tiyatro Yönetmenlerini Bekliyor

Belgesel sinema ve tiyatro alanındaki üretime önemli bir katkı yapma niyetiyle yola çıkan Kundura DocLab, geliştirme sağlayacağı 10 projeyi arıyor. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek etkinlik katılımcılarına disiplinler arası bir araştırma ve geliştirme ortamı sunmayı hedefliyor. Başvurular 13 Şubat’a dek sürüyor.

Beykoz Kundura‘nın girişimleriyle bu yıl ilk kez düzenlenecek proje ve kapasite geliştirme programı Kundura DocLab, belgesel sinema ve tiyatro yönetmenlerinin projelerini geliştirme, derinleştirme ve duyurma imkânı sunmaya hazırlanıyor. Etkinlik için özel oluşturulan jürinin seçeceği 10 projenin yönetmenleri 8-14 Mayıs 2023 tarihleri arasında Beykoz Kundura’da bir araya gelecek ve ortak çalışmalar gerçekleştirecek. Bir hafta boyunca sürecek etkinlikte seçilen projelere ve yönetmenlerine yönelik özel atölyeler düzenlenecek. Bu programla sinema ve tiyatro alanları arasında disiplinler arası bir yaklaşım kurulması, diyalog alanlarının çoğaltılması ve yeni projelerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Bruni Burres

Kundura DocLab’e seçilen katılımcılar dramaturg Aljoscha Begrich ve yaratıcı sinema yapımcısı Bruni Burres’in danışmanlığında hazırlanacak bir eğitim ve atölye programına katılacaklar. 8-14 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda proje ve kapasite geliştirme atölyelerine ek olarak Kundura Sinema ve Kundura Sahne’de seyirciye açık gösterimler ve sanatçı konuşmaları da düzenlenecek. Böylece proje ve yönetmenlerin seyirciyle de buluşması hedefleniyor.

Aljoscha Begrich

Programın jürisi ise yapımcı Dilek Aydın, araştırmacı, akademisyen ve küratör Gurur Ertem, kültür girişimcisi ve sinema sanatçısı S. Buse Yıldırım ve mimar, sanatçı ve araştırmacı Yelta Köm’den oluşuyor. Jürinin belirleyeceği 10 proje, 6 Mart tarihinde açıklanacak. Kundura DocLab’e Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya bölge ülkelerinden başvurulabiliyor. Başvurular, 13 Şubat Pazartesi günü Türkiye saatiyle saat 18:00’e dek beykozkundura.com adresinden yapılabiliyor.

Kundura DocLab’le ilgili detaylı bilgi edinmek ve son gelişmeleri takip etmek için Beykoz Kundura’nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.