Şu An Okunan
‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Ekümenopolis Gösterimiyle Devam Ediyor

‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Ekümenopolis Gösterimiyle Devam Ediyor

Altyazı ve Postane işbirliğiyle düzenlenen ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’nın yeni konuğu İmre Azem imzalı Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir. 9 Mayıs Salı günü düzenlenecek etkinlikte Azem’in MIPIM Emlak Fuarı ve La Mekan: Metalaşan Kentin Çöküşü filmleri de gösterilecek.

Kültür-sanat ile doğa koruma alanlarının kesişiminde faaliyet gösteren Postane Kültür Doğa Programı ve Altyazı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Ocak ayından bu yana devam ediyor. Kent adaleti, şehirleşme ve yerinden edilme temaları etrafında Altyazı kürasyonuyla oluşturulan seçkinin altıncı ayağı belgeselci İmre Azem’in filmlerinden bir seçkiyi seyirciyle buluşturacak.

La Mekan: Metalaşan Kentin Çöküşü

Etkinlik, Azem’in ilk olarak 2011 yılında seyirciyle buluşan ve oldukça ses getiren belgeseli Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir‘in gösterimiyle başlayacak. Ardından yönetmenle gerçekleştirilecek söyleşide filmin yapıldığı dönemden bu yana ele aldığı konunun ne denli güncel kaldığı ve yeni bağlamlar kazandığı tartışılacak. Bu bağlamda Azem’in aradan geçen yıllar içerisinde ürettiği MIPIM Emlak Fuarı (2015) ve La Mekan: Metalaşan Kentin Çöküşü (2015) filmleri de gösterilecek ve tartışmaya yeni boyutlar katılacak.

9 Mayıs Salı günü saat 19:00’da, Postane Hol’de gerçekleştirilecek gösterime katılım kayıt olan herkese açık ve ücretsiz. Etkinliğe kayıt olmak ve yerinizi ayırtmak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.