Şu An Okunan
On Dakikalık Dizilerin Platformu Quibi

On Dakikalık Dizilerin Platformu Quibi

Çok kısa süreli yapımları sadece akıllı telefonlar üzerinden seyirciyle buluşturacak yeni platform Quibi, Nisan’da yayın hayatına başlıyor. Platformun tanıtım videosunda Guillermo del Toro da var.

2018 yılında Jeffrey Katzenberg tarafından kurulan ve geçtiğimiz günlerde dünyaya tanıtılan yeni izleme platformu Quibi, Nisan ayında yayın hayatına başlayacak. Peki, Quibi’yi hızla artan Online Platform yarışında rakiplerinden ayıracak özellikleri neler? Bu özellikler izleme deneyimini hangi açılardan değiştiriyor? Bu değişikliklerle birlikte izleyicileri neler bekliyor?

Quibi, uzun ismiyle “Quick Bites”, kaliteli yapımları yalnızca akıllı telefonlar üzerinden,  “Küçük ısırıklar” halinde izleyiciyle buluşturmayı hedef edinmiş durumda. Bu yeni sistemde, aboneler geniş ekranlı bir televizyon veya ekranı büyük bir bilgisayara ihtiyaç duymadan, istedikleri dizi veya filmleri en fazla on dakikalık bölümler halinde izleyebilecekler.

Platformun sosyal medya hesaplarından yayınlanan videolarda, Reese Witherspoon, Antoine Fuqua, Peter Farelly, Catherine Hardwicke ve Guillermo del Toro gibi isimlerin yer alması, yıl içinde yayınlanması vaat edilen 175 yeni proje ve 8500 “ısırıktan”  oluşacak içerikte Hollywood’un önemli isimlerinin de görüleceğinin sinyallerini veriyor.

Kısa bölümlerden oluşan yapımlarının yanı sıra Quibi’nin özellikleri arasında hem dikey hem yatay konumda tam ekran olarak ve ekranın tutuluşuna göre farklı perspektiflerden izleme olanakları da bulunuyor.

Henüz detayları açıklanmış belli bir proje bulunmasa da, Quibi 6 Nisan’da Amerika’da reklamlı/reklamsız paketleri halinde izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor ve uzun süre ekran başında vakit geçirmeyi sevmeyen izleyicilerle buluşmayı hedefliyor. Platformun, Türkiye pazarına girip girmeyeceği ise henüz belli değil.

quibi.com

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.