Şu An Okunan
11. Londra Kürt Film Festivali Başladı

11. Londra Kürt Film Festivali Başladı

Bu yıl online olarak gerçekleştirilen festivaller arasına katılan Londra Kürt Film Festivali, 15 Ağustos’ta yapılan gösterimlerle başladı. 24 Ağustos’a kadar sürecek festivalde bu yıl kadın sinemacılara özel bir önem veriliyor.

Kürt sinemasının en önemli buluşma noktalarından birisi olma özelliği taşıyan Londra Kürt Film Festivali, online olarak başladı. Bu yıl 11. kez düzenlenen festivalde 50 film gösteriminin yanı sıra film sonrası söyleşiler ve paneller de online olarak gerçekleştirilecek. Festivalin sonunda bu sene 7. kez takdim edilecek Yılmaz Güney Ödülü’nün yanı sıra iki jüri özel ödülü ve ilk kez verilecek onur ödülüne layık bulunanlar duyurulacak.

Festival öncesinde açıklamalarda bulunan festival direktörü Avesta Kadir, bu yıl belirlenen temalardan birisinin ‘Sinemada Kadınlar’ olduğunu ve bu tema altında gösterilecek 11 film gösteriminin yanı sıra kadın sinemacıların katılacağı geniş bir panel düzenleneceğini dile getirdi. Dünden bugüne Kürt kadınlarının sinemadaki pozisyonlarının tartışılacağı panele 22 Ağustos günü festivalin sitesinden ulaşılabilir.

Bunun yanı sıra festivalin Sınırların Ötesinde, Mücadele Sürüyor, Ekranda Savaş, Bir Zamanlar Kürdistan’da ve Sinemada Çocuklar temalarıyla yapılan film gösterilerine ve yan etkinliklerin tamamına ücretsiz ve online olarak ulaşılabiliyor.

11. Londra Kürt Film Festivali, 15-24 Ağustos tarihleri arasında online olarak düzenleniyor. Gösterim programı ve detaylı bilgilere festival sitesinden ulaşabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.