Şu An Okunan
21. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’na Başvurular Devam Ediyor

21. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’na Başvurular Devam Ediyor

Daha önce Mayıs 2020’de yapılacağı duyurulan ancak pandemi koşulları nedeniyle ertelenen 21. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’nın 21-23 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenleneceği duyuruldu. Konferansa son başvuru tarihi 28 Şubat.

1999 yılından bu yana sektör temsilcileri ve akademisyenleri bir araya getirip Türkiye sinemasının sorunlarını ve fırsatlarını tartışılabilecekleri bir platform oluşturan Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı bu yıl 21. kez düzenlenecek. Daha önce 2020’nin Mayıs ayında yapılacağı duyurulan konferans pandemi koşulları nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Son olarak konferansın 21-23 Ekim tarihlerinde Adana’da düzenleneceği duyuruldu.

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin iş birliğiyle, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliği yapacağı Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler konferansı bu yıl, İstanbul’un dışına çıkarak merkezi, merkezleşmeyi, büyüklüğü, aynılığı, aynılaşmayı, tektipleşmeyi, tekeli ve tekelleşmeyi soruşturmaya açıyor. Konferansın bu seneki teması ise ‘Sinema, Marjinal, Minör ve Yerel’ olarak belirlendi.

20. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’nda Melis Behlil, Kaya Özkaracalar ve Savaş Arslan.

Konferansta üç gün boyunca düzenlenecek oturumlarda ulusal, küresel ve evrensel bağlamda pek çok konu tartışmaya açılacak. Türkiye’nin düşünce geleneklerinden yitirilen gösterim pratiklerine, yeni sinema ortamlarından azınlıkların sinema pratiklerine kadar pek çok konu tartışılabilir olacak.

Konferansın program komitesinde Deniz Bayrakdar, Melis Behlil, Umut Tümay Arslan, Özgür Bayram Yaren ve Aydın Çam yer alırken; düzenleme komitesi Nüket Elpeze Ergeç, Muzaffer Sümbül, Özgür İlke Şanlıer Yüksel, Süleyman Kıvanç Türkgeldi, Özge Nilay Erbalaban Gürbüz ve Ahmet Emin Bülbül’den oluşuyor.

Konferansa bireysel sunumla veya panel ile katılmak isteyenler için başvurular 28 Şubat’a kadar devam ediyor. Konferansa katılım sağlamak isteyenlerin bildiri özetlerini bu tarihe kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor.

Konferansla ilgili detaylı bilgiye tfayy.org adresinden ulaşılabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.