Şu An Okunan
28. Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri (SAG Awards) Açıklandı

28. Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri (SAG Awards) Açıklandı

CODA, SAG Awards

Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri (SAG Awards) sahiplerini buldu. Film ödüllerinde CODA, dizi kategorilerinde ise Ted Lasso, Squid Game ve Succession öne çıkan yapımlar oldu.

27 Mart gecesi sahiplerini bulacak Oscar Ödülleri‘ne bir aylık bir süre kalmışken ödül yarışı giderek hızlanıyor. Son olarak özellikle oyunculuk kategorileri açısından büyük önem taşıyan Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri (SAG Awards) dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Hem film hem de dizi kategorilerinde dağıtılan ödüllerin film tarafında gecenin büyük ödülü olarak görülen En İyi Oyuncu Kadrosu ödülünü duyma engelli bir ailenin yaşamına odaklanan CODA filmi kazandı. Ayrıca Troy Kotsur filmdeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ödülün sahibi oldu ve aynı kategoride aday gösterildiği Oscar için bir adım öne çıktı. En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ödülü Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar (King Richard) filmindeki rolüyle Will Smith kazanırken En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ise The Eyes of Tammy Faye‘deki performansıyla Jessica Chastain layık bulundu. Chastain’in sürpriz ödülü bu kategorinin Oscar yarışındaki akıbetini iyiden iyiye merak konusu hâline getirmiş durumda.

Ted Lasso
Ted Lasso

28. Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri’nde dizi kategorilerinde ise Ted Lasso, Squid Game ve Succession öne çıkan yapımlardı. Ted Lasso komedi, Succession ise dram dallarında En İyi Oyuncu Kadrosu ödülüne layık bulundu. Güney Kore yapımı Squid Game dram kategorilerinde hem en iyi erkek hem de en iyi kadın oyuncu ödüllerini kazandı. En İyi Dublör Ekibi dalında da ödül kazanan dizi törenden en fazla ödülle ayrılan yapım oldu.

Geçtiğimiz yıl verilen pandemi arasının ardından bu yıl yeniden fiziksel bir etkinlikle düzenlenen SAG Awards aynı zamanda yılın televizyonda yayınlanan ilk ödül töreni oldu.

28. Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri’nde (SAG Awards) kazananların listesi şu şekilde:

Sinema

En İyi Oyuncu Kadrosu: CODA

En İyi Kadın Oyuncu: Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye)

En İyi Erkek Oyuncu: Will Smith (Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar / King Richard)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ariana DeBose (Batı Yakası’nın Hikâyesi / West Side Story)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Troy Kotsur (CODA)

En İyi Dublör Ekibi: Ölmek İçin Zaman Yok / No Time to Die

CODA
CODA

Televizyon

En İyi Oyuncu Kadrosu – Dram: Succession

En İyi Kadın Oyuncu – Dram: Jung Ho-yeon (Squid Game)

En İyi Erkek Oyuncu – Dram: Lee Jung-jae (Squid Game)

En İyi Oyuncu Kadrosu – Komedi: Ted Lasso

En İyi Kadın Oyuncu – Komedi: Jean Smart (Hacks)

En İyi Erkek Oyuncu – Komedi: Jason Sudeikis (Ted Lasso)

En İyi Kadın Oyuncu – TV Filmi veya Mini Dizi: Kate Winslet (Mare of Easttown)

En İyi Erkek Oyuncu – TV filmi veya Mini Dizi: Michael Keaton (Dopesick)

En İyi Dublör Ekibi – Komedi veya Dram: Squid Game

Kaynak: The Hollywood Reporter

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.