Şu An Okunan
29. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

29. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’na katılacak filmler belli oldu. Seçkideki sekiz filmden üçü dünya prömiyerini, biri de Türkiye prömiyerini festival kapsamında Adana’da yapacak.

Bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin programı yavaş yavaş şekilleniyor. Her sene verilen Onur Ödülleri ve Orhan Kemal Emek Ödülleri‘nin bu yılki sahipleri daha önce duyurulmuş, Özcan Alper’in başkanlık edeceği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde görev yapacak diğer isimler de açıklanmıştı. Son olarak festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’na katılacak filmler de belli oldu.

50 filmin başvuru yaptığı ve aralarından sekiz tanesinin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacağı festival, Türkiye ve dünya prömiyerlerine de ev sahipliği yapacak. İlk ya da ikinci filme sahip yönetmenlere yer veren ve yönetmenler arasında cinsiyet eşitliğini gözeten yarışma seçkisiyle Türkiye sinemasındaki yenileşme ve gençleşme potansiyeline de dikkat çekiliyor. Yarışmaya seçilen yapımların tamamı şöyle sıralanıyor: Gizem Kızıl’ın Bana Karanlığını Anlat, Serpil Altın’ın Bir Zamanlar Gelecek: 2121, Ali Kemal Güven’in Çilingir Sofrası, Ziya Demirel’in Ela ile Hilmi ve Ali, Ümran Safter’in Kabahat, Cem Demirer’in Mendirek, Çiğdem Sezgin’in Suna ve Tareq Daoud’un Yaban. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmlerden Bir Zamanlar Gelecek: 2121, Kabahat ve Suna dünya prömiyerini, Mendirek ise Türkiye prömiyerini Adana’da yapacak.

Ela ile Hilmi ve Ali

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ödüller 17 Eylül akşamı düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek. Daha detaylı bilgi edinmek için festivalin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.