Şu An Okunan
“2Pac Ölmedi” Teorilerine Bir Yenisini Ekleyen Film Projesi

“2Pac Ölmedi” Teorilerine Bir Yenisini Ekleyen Film Projesi

Rap yıldızı Tupac Shakur’un yirmi dört sene önce vurularak öldürülmesinden bu yana, olaya ilişkin komplo teorilerinin ardı arkası kesilmedi. Shakur’un kaldırıldığı hastaneden sağ olarak çıkarılışını ele alacak yeni bir film projesine göre, ünlü rapçi yaşamını New Mexico’da sürdürmekte.

‘Ambitions Az A Ridah’, ‘All Eyez On Me’ ve ‘Changes’ gibi şarkılarla hip hop tarihine adını yazdıran, ‘Makaveli’ lakaplı rap yıldızı Tupac Shakur, 1996 yılında Las Vegas’da öldürüldüğünde yalnızca yirmi beş yaşındaydı. Genç yıldızın vurulduktan altı gün sonra gerçekleştiği belirtilen ölümü dünya gündeminin ilk sıralarında yer almış, üzerine uzun zaman konuşulmuştu.

Başından beri çeşitli komplo teorileriyle ilişkilendirilen olaya dair şimdiye kadarki en büyük iddia, yıldızın tanık koruma programı kapsamında kurmaca bir senaryo çerçevesinde “öldürüldüğü” ve aslen Küba’da sağlıklı bir şekilde yaşamını devam ettirdiği yönündeydi. Benzeri bir iddia da Tupac’in yakın dostu ve Death Row Records’un kurucularından biri olan Suge Knight’tan gelmişti. Knight, Who Shot Biggie & Tupac? (2017) isimli TV belgeselinde verdiği ropörtajda, rap yıldızının hastaneden sağlıklı bir şekilde çıktığını ve hayatta olabileceğini açıklamıştı. Ardından ise Suge Knight’ın oğlu, Shakur’un sağ olduğunu ve Malezya’da saklandığını iddia etmişti. Öte yandan, ünlü rapçinin ‘gerçekten’ öldüğüne dair bir açıklama da, üyesi olduğu The Outlawz grubundan gelmiş; grup üyeleri Shakur’un cesedi yakıldıktan sonra küllerini esrara karıştırarak içtiklerini söylemişlerdi.

Kimliği bilinmeyen saldırganın 2Pac’e Las Vegas Bulvarı’nda dört el ateş ettiği olaydan yirmi dört sene sonra, Vegaslı sinemacı Rick Boss tarafından yeni bir iddia ortaya atıldı. Boss’un 2Pac: The Great Escape from UMC isimli projesinde, Shakur’un nasıl da “sözüm ona yaralı halde kaldırıldığı hastaneden” çıkarıldığı ele alınacak. Yıldızın şu sıralar New Mexico eyaletinde güvende olduğunu öne süren Boss, filmde yer vereceği bilgileri Shakur’un ailesinden ve yakın çevresinden aldığını ve filmin öyküsünün kesinlikle kurmaca olmadığını söylüyor. Filmde Shakur’u canlandıracak olan Richard Garcia ise, rap yıldızının gerçekten de öldüğü kanaatinde: “Gitti ama bizlerin aracılığıyla, anılarımız, kalplerimiz ve saygı duruşumuz aracılığıyla yaşıyor.”

Kaynak: Vice / Los Angeles Magazine

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.