Şu An Okunan
Adana Altın Koza Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

Adana Altın Koza Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

Şerif Sezer, Haluk Bilginer ve Yavuz Turgul

Bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında 28’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılan festival direktörü ve akademisyen Prof. Dr. Kadir Beycioğlu’nun anılacağı bir törenle açılışını yapacak. Festivalin Onur Ödülleri ise bu yıl sanatçılar Şerif Sezer ve Haluk Bilginer ile senarist ve yönetmen Yavuz Turgul’a takdim edilecek.

Uzun yıllar Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali‘ne emek veren, son üç yıldır festival direktörlüğü görevini üstlenen ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Kadir Beycioğlu, 19 Ağustos’ta hayata veda etti. Sinemaya verdiği emek ve katkılarıyla tanınan Beycioğlu, bu yılki festivalin açılışında yapılacak özel bir törenle anılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Beycioğlu’nun aramızdan ayrılışı nedeniyle üzüntü duyduğunu belirterek, “Altın Koza Film Festivali’ne uzun yıllar emek veren Kadir Beycioğlu kardeşimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz elbette. Kadir’in anısını Altın Kozalarda yaşatacağız,” dedi. 

Kadir Beycioğlu

Geçtiğimiz yıl pandemi önlemleri nedeniyle kısıtlı şartlarda gerçekleştirilen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, bu yıl da festival yönetimince Covid-19 tedbirleri gözetilerek fiziksel mesafenin korunabildiği, etkili hijyen ve dezenfekte işlemlerinin yapılacağı bir ortamda düzenlenecek. Başkan Karalar, “Bu yıl yine maalesef bütün dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemi günlerinde sinemanın toplumu iyileştirici ve insana moral veren gücünden hareketle, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’mizi kesintiye uğratmadan devam ettirip Türk sinemasına desteğimizi sürdüreceğiz,” ifadelerini kullandı.  

Festivalin Onur Ödülleri 

13-19 Eylül tarihleri arasında 28’incisi düzenlenecek olan festivalin Onur Ödülleri de açıklandı. Ödüller bu yıl Sinan Çetin imzalı Bir Günün Hikâyesi (1980), Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini Şerif Gören ile birlikte üstlendiği Yol (1982), Erden Kıral’ın, Ferit Edgü’nün aynı adlı romanından sinemaya uyarladığı Hakkâri’de Bir Mevsim (1983) ve Ferzan Özpetek’in çektiği Hamam (1997) gibi filmlerde rol alan, Altın Koza ve İstanbul film festivallerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda festivalde ödüle layık görülen sanatçı Şerif Sezer; Onur Saylak’ın yönettiği mini dizi Şahsiyet‘teki rolüyle Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan, aralarında Zeki Demirkubuz imzalı Masumiyet (1997) ve Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Kış Uykusu (2014) gibi filmlerin de bulunduğu pek çok yapımda rol alan sanatçı Haluk Bilginer ve Sultan (1978), Çiçek Abbas (1982), Züğürt Ağa (1985) gibi filmlerin senaryosunu kaleme alan, Muhsin Bey (1987), Eşkıya (1996), Av Mevsimi’nin (2010) de aralarında olduğu çok sayıda filmin yönetmenliğini üstlenen Yavuz Turgul’a verilecek. 

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması kategorilerinin yanı sıra dünya sinemasından örnekler, özel gösterim bölümleri, atölyeler, sergiler ve söyleşiler de yer alacak. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenen, Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı oyuncu Menderes Samancılar’ın üstlendiği festivalin Yürütme Kurulu’nda Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan ve Gökhan Mutlay bulunuyor.  

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin yarışma yönetmeliklerine ve başvuru detaylarına festivalin internet sitesinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.