Şu An Okunan
Almanya’da LGBTİ+ Oyunculardan Manifesto

Almanya’da LGBTİ+ Oyunculardan Manifesto

Süddeutsche Zeitung Magazin’de #actout etiketiyle yayınlanan ve 185 oyuncunun cinsel yönelim beyanını içeren manifesto, sektörün şahıslar üzerinde kurduğu baskıya karşı tepki ve çeşitliliğinin kucaklanması için çağrı niteliği taşıyor.

Ekran önünde ve arkasında daha görünür olabilmek adına bir araya gelen yüz seksen beş oyuncu, lezbiyen, gey, biseksüel, kuir, non-binary, interseks ve trans olduğunu açıkladı. 

Oynadıkları film, dizi ya da oyunlarla tanınan sanatçılar, Almanya’da çeşitli yönelimlere ve cinsiyet kimliklerine sahip bireylere görünürlük kazandırmak ve baskıdan arınmış bir düzende yaşamlarını sürdürebilmek için #actout çatısı altında bir manifestoya imza attı. 

Günlük yayın yapan Süddeutsche Zeitung’un haftalık eki olan SZ Magazin’in kapağında “Wir sind schon da / Biz Zaten Buradayız” sloganıyla yer verdiği bu hareket, Almanya’da endüstrinin LGBTİ+ bireylere tanıdığı alanı göstermekle beraber, ülkenin henüz tam olarak bu çeşitliliğe sahip çıkmadığını da gözler önüne seriyor.

Stüdyo ve menajerler tarafından heteroseksüel gibi davranması ya da kimliğini saklaması için baskı gördüğünü dile getiren isimler, #actout hareketiyle birlikte sektördeki çeşitlilik eksikliğini ve görünürlük meselesinin önemini vurguluyor.

Aralarında Berlin Film Festivali yönetiminin de bulunduğu bazı kuruluşlar, bu harekete çeşitli mecralardan desteklerini iletti ve beyanda bulunan sanatçılarla beraber daha kapsayıcı bir vizyon için çalışacaklarını belirtti.
https://twitter.com/berlinale/status/1357708882953580546

Manifesto, “Anlatabileceğimiz yeni hikâyeleri ve canlandırabileceğimiz yeni karakterleri görmek için can atıyoruz. Dünya değişiyor ve hepimiz bu değişimin birer parçasıyız” şeklinde sona eriyor.

Kaynak: Deutsche Welle

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.