Şu An Okunan
Altyazı Sunar: Marmara Uluslararası Kent Forumu ‘Kent Sineması’ Programı

Altyazı Sunar: Marmara Uluslararası Kent Forumu ‘Kent Sineması’ Programı

Altyazı Sinema Derneği, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Marmara Uluslararası Kent Forumu’na (MARUF) ‘Kent Sineması’ adlı film ve panel programıyla dâhil oluyor. Etkinlik 4-5 Ekim tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde.

Marmara Urban Forum / Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF), Türkiye’nin ilk ulusal kent forumu olma özelliğine sahip. Marmara Belediyeler Birliği tarafından uluslararası düzeyde, iki yılda bir gerçekleştirilen forum, 2019’dan bu yana “çözüm üreten kentler” mottosuyla kentsel hizmetler ve kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımları bir arada değerlendirmeyi hedefliyor.

Altyazı Sinema Derneği, MARUF’un herkes için yaşanılabilir kentler tahayyülüne bu yıl bir film programıyla eklemleniyor. ‘Kent Sineması’ (Urban Cinema) başlıklı program, kente ve onu oluşturan unsurlara sinema üzerinden bakmayı amaçlarken kentle ilgili birçok meseleyi de tartışmaya açmayı amaçlıyor. Mega şehirlerin nasıl planlanabileceğinden modern kentlerdeki barınma sorununa, farklı kentlerde çalışmalar yapan sinema kurumlarının pratik deneyimlerinden şehrin insandan-ibaret-olmayan sakinlerine uzanacak ‘Kent Sineması’ programında 4 film gösterimi ve 4 panel bulunuyor.

Altyazı Sinema Derneği’nin hazırladığı ‘Kent Sineması’ programı 4-5 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde olacak. Programın tamamı şu şekilde:

4 Ekim

11:30 – film gösterimi – Kira Ruhu Kemirir / Rent Eats the Soul

14:00 – film gösterimi – İnsan Ölçeği / The Human Scale

16:00 – panel – Deneyimle Dönüşen Kentler: Kentleri Yeniden Hayal Etmek (Moderatör: Ayça Çiftçi; Konuşmacılar: Angelika Levi, Ceren Lordoğlu, Fırat Genç)

5 Ekim

10:00 – film gösterimi – Taşkafa, Bir Sokak Hikâyesi / Taşkafa, Stories of the Street

11:30 – panel – Taşkafa’nın Peşinden: İnsandan-ibaret-olmayanlarla Kente Bakmak (Konuşmacılar: Özlem Güçlü, Gülen Güler, Sevgi Ortaç, Mine Yıldırım)

14:00 – panel – Yerel Yönetimler ve Sinema: Deneyimler, İmkanlar ve İhtiyaçlar (Moderatör: Melis Behlil; Konuşmacılar: Alişan Çapan, Esen Tan, Gülen Gözkara, İlkay Bilgiç, Nejla Aslan, Önder Özdemir)

15.45 – film gösterimi – Ah Gözel İstanbul

17.30 – panel – Bir Bakışın İzinde: Ah Gözel İstanbul (Moderatör: Ekrem Buğra Büte; Konuşmacılar: Zeynep Dadak, Aslı Dadak)

‘Kent Sineması’ programına detaylı olarak ulaşmak için tıklayın.

MARUF’la ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.