Şu An Okunan
Antalya Film Forum Projeleri Belli Oldu

Antalya Film Forum Projeleri Belli Oldu

Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında 4-6 Ekim tarihleri arasında sekizinci kez düzenlenecek olan Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work in Progress ile Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu projeleri belli oldu. Her platforma beş proje seçildi.  

Yeni projelerin hayat geçirilmesine destek sağlamayı, ortak yapım olanaklarını artırmayı ve yerli yabancı film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlayan ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’un; Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu, Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu, Belgesel Work in Progress Platformu, Sümer Tilmaç Anlatya Film Destek Fonu Pitching Platformu ve geçtiğimiz yıl başlatılan Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu ile birlikte toplam beş kategoride düzenleneceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da salgın şartlarına uygun koşullarda çevrimiçi olarak 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan Antalya Film Forum’un direktörlüğünü Müge Özen ve Pınar Evrenosoğlu’nun, uluslararası danışmanlığını ise Katriel Schory, Kristina Trapp ve Simone Baumann’ın üstleneceği duyurulmuştu. Son olarak ortak yapım marketinin Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work in Progress Platformu ile Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’na seçilen projeler de açıklandı.

Ceylan Özgün Özçelik, Dimitris Kerkinos ve Keiko Funato’dan oluşan seçici kurul, Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu’na başvuran 16 projeden beşinde karar kıldı. Seçilen projeler söyle sıralandı: Alara Hamamcıoğlu, Sinan Kesova ve Arda Çiltepe’nin yapımcılığını, Orçun Köksal’ın yönetmenliğini üstlendiği Bars; Halil Kardaş’ın yapımcısı olduğu, Bekir Bülbül’ün yönettiği Bir Tutam Karanfil; yönetmenliğini Maryna Er Gorbach’ın, yapımcılığını Gorbach’la birlikte Mehmet Bahadır Er ve Sviatoslav Bulakovskyi’nin üstlendiği Klondike; Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği ve yapımcılığını Evren Yıldırım’la birlikte üstlendiği Köpekle Kurt Arasında ve yapımcılığını Betül Sezgin, Giovanna Ribes ve Christo Bakalov’un, yönetmenliğini Çiğdem Sezgin’in üstlendiği Suna.

Ana veya ortak yapımcısı Türkiye’den olan yeni projelerin hayata geçirilmesine fon ve ağ kurma desteği sağlayan platformda iki proje toplam 120 bin TL değerinde para ödülü ile desteklenecek. Başka Sinema Dağıtım ve Promosyon Ödülü ve Creative Productions Renk Düzenleme Ödülü de yine bu bölümden verilecek.   

Çekimlerinde sona gelinen ya da post prodüksiyon aşamasındaki belgesel projelerin desteklendiği Belgesel Work in Progress Platformu’na başvuran 22 projeyi Martichka Bozhilova, Olivier Tournoud ve Zeynep Güzel’in yer aldığı seçici kurul değerlendirdi. Seçilen beş proje şu şekilde: Eylem Kaftan’ın yönettiği ve yapımcılığını Lynette Fortune’la paylaştığı Bir Gün, 365 Saat; Mümin Barış’ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Bir Parça Memleket; Pınar Fontini’nin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Filmin Adı Ne?; Gürcan Keltek’in yönetmenliğini yapıp yapımcılığını Marc van Goethem ve Arda Çiltepe’yle paylaştığı Horde ve Efe Öztezdoğan ve İpek Kent’in yönetmenliğini, Aslıhan Aktuğ ve Haluk Koçak’ın yapımcılığını üstlendiği Road to Tokyo.

Bu bölümde iki projeye toplam 60 bin TL değerinde para desteği sağlanacak. Projeler Postbıyık Post Production’ın verdiği Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Film Standartları Renk Düzenleme Ödülü ile Başka Sinema Dağıtım Ödülü için de yarışacak.  

Dizilerin endüstrideki rolünün ve öneminin artışından dolayı yeni yetenekleri saptamak, ulusal ve uluslararası destek sağlayarak özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak ve yapımcıları desteklemek amacıyla geçen yıl programa alınan Dizi/Kısa Dizi Pitching Platforu’na 21 proje başvurdu. C. Aslı Filiz, Meinholf Zurhorst ve Şehnaz Uğur’dan oluşan seçici kurul şu beş projeyi belirledi: Yaratıcılığı ve yönetmenliği İsmail Özgür Balamir’e, yapımcılığı Can Aygör’e ait olan Bar İşleri; yaratıcılığı ve yapımcılığı Sedat Tanrıkolu’na, yönetmenliği Salih Toprak’a ait olan Barbar; Aslıhan Altuğ, Büke Akşehirli ve Yiğit Hepsev’in yaratıcısı olduğu, Aktuğ ve Akşehirli’nin yapımcılığını, Hepsev’in ise yönetmenliğini üstlendiği Dünyalılar; yaratıcılığı Ali Ufuk’a, yönetmenliği Ceren Arslan’a, yapımcılığı ise Rıfat Erkek’e ait olan Eşik ve Ahmet İlker Coşkun’un yönetip yaratıcılığını Deniz Bayraktaroğlu’yla paylaştığı, yapımcılığını ise Hazal Özeren’in üstlendiği Yanlış Kararlar Merkezi.

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nda bir projeye BluTV tarafından 35 bin TL değerinde para ödülü verilecek. Color Up’ın vereceği Renk Düzenleme Ödülü ve Daire Creative tarafından verilen Sunum Dosyası Tasarım Ödülü de yine bu bölüm kapsamında sunulacak.

Antalya Film Forum’da ödüller 6 Ekim’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu ve Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu’na seçilen projeler ve platform jüriler de ilerleyen günlerde belli olacak.  

antalyaff.com.tr

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.